Ratasepa sõnul andis keha juba kolmanda võistluspäeva õhtul pärast rattasõitu märku, et iga järgmine pingutus on eneseületus. Kolmanda võistluspäeva ilmast tingitud külmetus muutis neljanda võistluspäeva äärmiselt raskeks.

„Seekord oli mu piiriks neli Ironmani distantsi. Ülepanemise tundega rajal olla, ja see lihtsalt läbi kulgeda, ei ole mu eesmärk. Ma tahan, et minu ultrakogemus ei jääks selliseks, kus ma olen sunnitud poole päeva pealt alla andma, või veel hullem, tervisega riskides loobuma tulevikus sellega tegelemise võimalusest,“ ütles Ratasepp.

Ultratriatleedi sõnul hõlmab piiride kompamine endas ka oskust õigel ajal lõpetada. „Ma ei ole õnnetu ega pettunud. Vastupidi, kahekordse ultratriatloni pealt sedavõrd rasketes tingimustes võistlusel neli päeva kesta on üks suuremaid kordaminekuid minu ultraspordi karjääris.“

Ratasepa nelja võistluspäeva koguaeg tuli 53.08.21: esimese päeva tulemus 11.37.55, teise päeva tulemus 12.02.13, kolmanda päeva tulemus 13.06.34 ja neljanda päeva tulemus 16.21.38.

Kaasvõistlejad ja korraldajad tunnustasid Ratasepa esimese kolme võistluspäeva tulemusi. Võistleja T C Gerundini sõnul nägi ta esimest korda, kuidas keegi paneb väga võimeka esikohta hoidva Matt Winn-Smithi, kellega ta on varasemalt korduvalt koos võistelnud, üliraskesse olukorda, sest seni ei ole keegi suutnud talle niivõrd tihedat konkurentsi pakkuda.

Viie nädala pärast, 3. juulil osaleb Ratasepp juba Ungaris kahekordse ultratriatloni MM-l.