Osaliselt pidustuste raames, aga teisalt seoses EGCC plaanidega õige pea alustada väljaku laiendamisega, oli nädalavahetusel Eestis maailma läbi aegade edukaim naisgolfar Annika Sörenstam. Suur au sai seeläbi osaks ka Premia Noortesarjale, sest Annika saatis Eesti golfijuuniorid heade sõnadega teele!

Soojadest sõnadest oli kasu ning avavõistlus peeti super ilusa golfiilmaga. Stardis oli kõikide klasside peale kokku 30 noort, mis ületas isegi ootusi, kuna tegemist oli ikkagi koolipäeval toimuva võistlusega ning mitmed juuniorid pidid nädalavahetusel Saaremaal EstAm Openil rinda pistma.

Kõige suurem osalejate arv oli alustajate klassis, mis on positiivne märk golfi arengust ning kasvavast populaarsusest noorte hulgas. Alustajate klassis mängitakse lühendatud radadet ja seda ikka selleks, et mängulust säiliks ning löökide arv ei läheks “kosmosesse”. Vanusepiiri selles klassis ei tunta ja see on pigem lävepakuks golfi võistluslikule poolele. Alustajate avavõistluse parimaks osutus Maximillian Savenkov Suuresta golfiklubist, kes kogutud 34 punktiga edestas kõige napimalt, vaid 1 punktiga, Beatrice Torimit. U9 klassis mängiti 9 rada juba õigetelt tii’delt ning selleski klassis oli rohke osavõtt. Positiivse märgina võis näha mitmeid eelmise aasta Alustajate klassis osalenud lapsi ja nüüd juba aste tugevamas konkurentsis. Tänu punastele tii’dele muutus rada oluliselt pikemaks, kuigi nii mõnigi stardis olnud noor ise napilt driverist pikem! Julgust igatahes jagub ning mänguga saavad kenasti hakkama kõik. Päeva parima tulemuse eest hoolitses Rihard Ratasepp Niitvälja golfiklubist, kes kogus 15 punkti ning edestast Jõelähtme (EGCC) oma poissi Rauno Pikka 3 punktiga.

U12 klassis oli EGCC omadele “golfibossidele” konkurentsi pakkumas vaid Nils Illimar Esko Otepäält. Seekord aga suudeti tihedas konkurentsis parimad kohad koju jätta. Tulemused olid väga tasemel, sest esimesed viis noort mängisid oma händikäpist parema tulemuse. Võitjana väljus Lill Kangust 25 punktiga ning teiseks 22 punktiga Johan-Erik Põldmäe. Kindlasti tõotab aga tulla põnev aasta, sest talvega toimunud areng on meeletu ja võidujanu kumab igal sammul! U16 klassi noored mängivad esimese klassina 18 rada ning ka juba kaugemalt ehk kollastelt tii’delt. Koduväljaku eelise panid selleski klassis maksma Eesti Golfikoolis treenivad EGCC kohalikud noored. Esikoha võitis väga tubli 42 punktiga Ken-Marten Soo. Tema seljataga oli aga võitlus teisele kohale päris pingeline. Napilt, aga kindlalt, pani oma paremuse maksma Markus Rene Epner, kes kogus 35 punkti ja sai pihku teise koha karika.

Selle aasta uuendusena on OPEN klass, kus ainsana mängitakse HCP löögimängu ning seda valgetelt tii’delt. Vanuse alampiiri selles klassis pole, aga maksimaalselt võib mängija olla 20 aastane. Kuna just antud klassi enamik esindajaid olid kas Saaremaal EstAm Openil või ametis kooli lõpetamisega, siis oli stardirivi seekord õige õhuke. Samas ei takistanud see tublisid tulemusi ning kaksikvendade Robin ja Mark Merliai omavahelises mõõduvõtmises väljus võitjana Mark, kelle netotulemuseks oli 77 lööki. Robinil kogunes 81 lööki, mis tagas auhinnalise teise koha.

Seega on start Premia Noortesari 2015 hooajale antud, ning esimesed punktid tabelis. Sarja
üldarvestusse läheb 5 paremat tulemust, seega ootame juba järgmisel etapil veelgi suuremat osavõttu, sest peaauhinnad saavad olema vägevad! Järgmine osavõistlus toimub 17.juunil Saaremaal ja uuest nädalast on võimalik ennast juba kirja panna!

Täname kõiki toetajaid, kes on suureks abiks sarja toimumisele – Premia, Ernst & Young, Exit Golf, Aura, Mack Bar-B-Que, Eesti Golfikool.

Au ja kummardus ka golfiklubidele, ilma kelleta poleks sarja toimumine võimalik – Estonian Golf & Country Club, Saaregolf, White Beach Golf, Suuresta golfiklubi, Otepää gofiklubi ja Ozo Golf. Kohtumiseni 17. juunil Saaregolfis!