Tallinnas Jaan Prassi käe all võrkpalliga tutvunud 29aastane Pärtel on euroametnik, kes töötab esmaspäevast reedeni kella 8st 17ni, lisaks käib klubihooajal TTÜ värve kaitsnud mees kuus paar korda komandeeringutes Belgias ja Luksemburgis. Põllumajandusministeeriumis töötava võrkpalluri ametinimetus on kõlav – eurokoordinatsiooni osakonna juht.

Klubihooajal saab Pärtel harjutada vaid õhtuti peale tööd. „Teen siis tavaliselt pikemalt, pärast pallitrenni lisaks ka jõuharjutusi. Koondise jaoks võtsin nüüd puhkuse,“ rääkis Pärtel, kes tegutses varem aastaid nurgaründaja kohal. „Positsiooni vahetasin osalt tulenevalt klubi vajadustest, nurgamehi oli meil küll, teisalt tundsin ise, et mul pole aega piisavalt kõiki elemente lihvida, mis on vajalikud heal tasemel mängimiseks. Mul oli positsiooni vahetada lihtsam, kuna nurgaründajana oli mu tugevamaks küljeks pigem servi vastuvõtt.“

Koondisse pääs oli meeldiv üllatus
Koondisse pääsemine oli Pärteli jaoks suur ja meeldiv üllatus, sõprusmängudes Hollandi ja Šveitsi vastu sai libero ka platsile, varem oli ta kümne aasta eest korra esindanud Eesti B-koondist sõprusturniiril Luksemburgis. „Eesti riigi esindamine on minu jaoks igas mõttes au asi. Tegelikult ka ametnik esindab ju oma riiki,“ arutles Pärtel, kellele töö juures sportimiseks mingeid kitsendusi ei tehta, kuid lähtutakse põhimõttest „töö peab olema tehtud“.

Pärteli koondisse pääsemisel langesid kokku mitu asjaolu: 1. tema positsiooni vahetus, nurgaründajana oleks Pärtelil hoopis keerulisem olnud koondisekonkurentsi sekkuda 2. Pärnu libero Edgar Järvekülje loobumine koondisekutsest, 3. tõsiasi, et Asko ja Sten Esna karjääri lõpetamise järel pole Eestis palju väga häid kaitsemängijaid, 4. muidugi ka Pärteli areng uues ametis, ka Eesti koondise endine loots Avo Keel on kiitnud tema kindlust servi vastuvõtul.

Homme kell 16 algavas otsustavas EM-valikmängus Rootsiga tekib Pärtelil võimalus platsile saada ilmselt alles juhul, kui Eesti on võitnud kaks geimi ja kindlustanud pääsu EM-finaalturniirile. Rait Rikberg on viimastel aastatel olnud selles ampluaas selgelt number üks ja vaevalt, et peatreener Gheorghe Cretu tähtsas mängus eksperimenteerima hakkab.

Madis Pärtel poseerib Eesti meistrivõistluste pronksivõidu järel koos pisipoja ja TTÜ sidemängija Kusti Nõlvakuga.

Madis Pärtel (valges) sõprusmängus Šveitsi vastu.