Laasile järgnesid finišis kreeklane Ioannis Tamouridis (Synergy Baku Cycling) ja Rootsi koondislane Gustav Höög.

„Pärast kruusalõiku läks hirmsaks sõdimiseks,“ ütles võidumees Martin Laas. „Hirmus panemine käis, aga keegi otseselt ära ei saanud. Lõpuks läks kaheksane punt eest ära ja sain mina ka nende sekka. Tehti korralikult tööd kuni Narva maantee mäeni. Siis algas passimine. Olin viimase viiesaja meetri peal päris taga, aga kui oma sprindivõimed mängu panin, siis vastust ei tulnud“.

Peagrupp jõudis finišisse 46 sekundit jooksikutest hiljem. Peeter Pruus sai etapil 11., Norman Vahtra 15., Josten Vaidem 40., Mihkel Räim 41., Ekke-Kaur Vosman 49., Timmo Jeret 52. ja Risto Raid 56. koha. Peagrupis jagati kohad 10st kuni 64ndani. Etapi teise poole jäänud kruusalõigul lõhkusid Eesti koondise liikmetest kummi Räim ja Jeret, kuid kokkuvõttes see koondise sõitu ei nurjanud.

Kui arvestada ka rajal jagatud boonussekundeid, siis on Martin Laasi edu Tour of Estonia üldarvestuses lähima jälitaja Ioannis Tamouridise (Synergy Baku Cycling) ees 5 sekundit. Gustav Höög (Rootsi rahvusmeeskond) jääb maha 8 sekundi ja poolakas Blazej Janiaczyk (KOLSS-BDC), kes ühtlasi hoiaba ka mägedekuninga särki, jääb maha 9 sekundiga. Järgneb veel viis-kuus meest, kes on maas üle kahekümne sekundiga ning ülejäänud seltskond jääb Laasist maha juba ligi minutiga.

Homme ootab Tour of Estonial ees teine ja ühtlasi viimane etapp Tartu GP, kus sõidetakse 12 korda 12,2km pikkust linnaringi – kogusummas 150km.

Vaata Martin Laasi intervjuud:

Vaata Ioannis Tamouridise intervjuud:

Eelinfo:

Proffide puudumisel kuuluvad tänavu Eesti koondisesse Risto Raid, Timmo Jeret, Martin Laas, Mihkel Räim, Josten Vaidem, Norman Vahtra, Ekke-Kaur Vosman ja Peeter Pung.

Tänane Tallinn-Tartu etapp tõotab tulla ettearvamatu. Esmakordselt jääb trassile ligi 7 km pikkune kruusalõik. Peakorraldaja Indrek Kelgu sõnul on kruusalõiku harjatud kaks korda ja see ei tohiks tiimidele väga suurt peavalu valmistada. "Mõned rehvilõhkumised kindlasti tulevad, aga ma ei usu, et see saab olema massiline," märkis Kelk lootusrikkalt. Kruusalõigu lõppedes jääb finišini minna umbes 60 kilomeetrit ehk parandamisruumi jagub.