Eeldatavalt kannavad Eesti koondises liidrirolli Räim, Raid ja Laas.

"Usun, et liider saab paika sõidu käigus. Mina, Raid ja Laas oleme vähe suuremate kogemustega ning peame teiste juhendamise enda õlule võtma," rääkis võistluste eelõhtul peetud pressikonverentsil Mihkel Räim. "Kui kellelgi õnnestub vahefinišites preemiasekundeid teenida, siis tema seljataha joondutakse. Kuna oleme meeskonnas päris head sõbrad omavahel, siis arvan, et kõik on valmis ühise asja nimel töötama. Ei näe ühtegi põhjust, miks me ei võiks profitiimide kõrval esikoha heitlusse sekkuda," lisas saarlasest välejalg.

Enda vormi peab Räim harju keskmiseks, aga ka selle pealt võiks olla täiesti konkurentsis. "Hooaja esimese poolega olen igati rahul, eelkõige U23 vanuseklassi Rahvuste karikaetapil Flandria velotuur saavutatud 6. kohaga. See on ikka eriline, võiks öelda kuninglik sõit. Kindlasti on efekti andnud U23 koondise talvised laagrid. Saime hooajaks valmistuda peaaegu, nagu profid. Võrreldes kodus harjutamisega olid kiirused ja treeningute kvaliteet hoopis midagi muud," tõi Räim välja detsembri ja jaanuari laagrite plusspoole.

Eesti koondise peatreener Toivo Suvi näinuks Tour of Estonial hea meelega sõitmas ka meie proffe, kuid ükski neljast mehest koduklubist heakskiitu ei saanud. "Üsna viimasel hetkel jäi kõrvale Gert Jõeäär. Ta oli Cofidisega sunnitud lõpuks startima Belgia velotuuril," rääkis Suvi. U23 koondise kandidaatidest ei saanud sarnasel põhjusel liituda Aksel Nõmmela. 

Velotuuri esimesel päeval liigub ratturite vägi Tallinnast Tartusse ning päev tõotab tulla ettearvamatu. Esmakordselt jääb trassile ligi 7 km pikkune kruusalõik. Peakorraldaja Indrek Kelgu sõnul on kruusalõiku harjatud kaks korda ja see ei tohiks tiimidele väga suurt peavalu valmistada. "Mõned rehvilõhkumised kindlasti tulevad, aga ma ei usu, et see saab olema massiline," märkis Kelk lootusrikkalt. Kruusalõigu lõppedes jääb finišini minna umbes 60 kilomeetrit ehk parandamisruumi jagub.

Reedese etapi pidulik start antakse Tallinnast Ülemiste hotelli juurest kell 11, eeldatav finiš Tartus Turu tänaval on vahemikus kell 15.30 - 15.45.