Šveitsi politsei arreteeris FBI korraldusel täna hommikul kell 6 Zürichi hotellis teadaolevalt seitse FIFA ametnikku, keda kahtlustatakse pistise võtmises viimase 25 aasta jooksul Lõuna-Ameerikas toimunud turniiride korraldajatelt, saades vastutasuks turniiride meedia-, marketingi- ja kommertsõigusi.

"Olen teel Zürichisse ja jõuan sinna homme hommikul. Euroopa alaliitude esindajad jõuavadki valdavas enamuses kohale homme, sest täna ollakse Varssavis Euroopa Liiga finaalil. Teistest konföderatsioonidest pärit delegaadid, kelle reisiaeg pikem, saabusid valdavalt eile ja täna," ütles Pohlak.

"Olen olnud telefonitsi Zürichiga ühenduses ja seal teati hommikul küll arreteerimistest, aga ei enamat. Äsja lõppes pressikonverents ja pealelõunal koguneb FIFA erakorraliste olukordade komitee. Valimiste edasilükkamisse ma ei usu - selline on praegu ka FIFA seisukoht - samas muutub olukord pidevalt, sest uut informatsiooni tuleb juurde ja midagi kategooriliselt väita poleks praeguses olukorras kuigi tark."

Küsimusele, kumba presidendikandidaati Eesti toetab, kas Blatterit või prints Ali bin al-Husseini, vastas Pohlak: "Meie tavapärane vastus sellele küsimusele on, et toetame Blatterit, kuna peame lojaalsust oluliseks väärtuseks. Viimast asjaolu toetab ka veendumus, et Blatter ei ole korrumpeerunud. Seda seisukohta jagavad praktiliselt kõik jalgpalli tipptasemel tegutsevad persoonid. Mõistagi on hõlbus keerata lahvatanud skandaali FIFA kauaaegse juhi vastu, aga samas tasub siiski teada, et vahistatud isikud olid saanud oma positsiooni FIFA-s läbi oma staatuse konföderatsioonis või rahvuslikus alaliidus ehk siis tegemist on küll kõrgete ametnikega, aga mitte Blatteri lähimate kaasvõitlejatega. Eks minu kohale jõudmise ajaks on rohkem selgunud ja siis tuleb juba koha peal olukorras orienteeruda - oleme Zürichis kolmekesi, lisaks minule osalevad FIFA kongressil veel EJL peasekretär Anne Rei ja peadirektor Tõnu Sirel. Olukord on keeruline ja jõustruktuuride sekkumine vahetult enne presidendivalimisi ei tee asja lihtsamaks."