Esmakordselt Estonian Cup ajaloos saab teoks 2. Kuusalu rattamaraton, korraldajateks Kuusalu Rattaklubi koostöös Kuusalu Vallaga. Estonian Cup rattasarja peakorraldaja Allar Tõnissaare sõnul ei ole Kuusalu rajal ettenäidata rohkelt tõusumeetreid, küll aga ei maksaks alahinnata raja raskusastet tervikuna, sest distantsi pikkus, pehme pinnas ja selle tehnilised osad teevad kindlasti oma töö ning lõpuks võidab nagu alati tugevaim.

Võitlus esikoha pärast saab Kuusalu rattamaratonil taas olema meie meeste omavaheline arvete klaarimine, sest esimesel etapil võidu võtnud 2 tugevat lätlast sel korral kaarte segamas pole. Peale Martin Loo on kohal kõik meie tugevaimad maastikuratturid Kuusalu spordikeskuse eest Rihumäelt algav rada kulgeb esmalt mööda kruusateid Võnsi männikuni, möödudes ka Tülivere tammest. Seejärel sõidetakse kunagistel metsaalustel jooksu- ja suusaradadel, läbitakse Premium 7 vahefiniš ning piki pankranniku kallast sõidetakse Laugu külalistemajani ja sealt edasi Andimetsa männiku matkaradadele. Andineeme rannajoont pidi liikudes ületatakse eriline takistus – rippsild. Seejärel liigutakse mööda kruusateid Andineeme-Tsitre lõigule, kus ootab veetakistus väikeste ojade näol. Edasi viib rada Tsitres mööda kruusateed, Kuusalu-Leesi maanteed ning jätkub taas kruusateed et võtta Uuri tõus, kus asub ka EuroPark mägedefiniš. Kolga metsa jõudes saab tunda pehmet samblast pinnast. Oandu–Ikla matkarajal on tehniline Hansgrohe kiirenduskilomeeter, kus pori ja roopad on pikitud parajate kividega. Etapi viimased kilomeetrid sõidetakse Põhja-Kõrvemaa looduskaitse alal. Kokku läbitakse peamiselt liiva- ja kruusaradadel 52. km-l Mähuste ja Koolimäe finištõusu ületades 68 kilomeetrit. Poolmaratoni pikkus on 27 kilomeetrit.

Põhisõidu rajal asub neli- ning poolmaratoni rajal kaks teenindus- ja joogipunkti. Shimano Poolmaratoni rajale stardib üle 300 osaleja. Herkuless lastesõidud toimuvad võistluskeskuses. Peale võistlust on kõigil osalejatel võimalik end värskenda Kuusalu Spordikeskuse saunas ja ujulas.

Sarja nimitoetaja Hawaii Express on 15nda juubelihooaja puhul välja pannud loosiauhinna Mongoose Argus Sport Fatbike maastikuratta, mille massiivsete paksude rehvidega saab sõita aastaläbi nii lumistel kui ka liivastel metsavahe teedel. Kuusalu Shimano Poolmaratoni esialgsete tulemuste põhjal 215. kohal finišeerunule on auhinnaks nädalavahetus Opeliga.

Estonian Cup rattasarja kokkuvõtliku paremusjärjestuse selgitamisel läheb nii maratoni kui ka poolmaratoni distantsil arvesse iga sõitja kuus parimat etappi läbi hooaja. Lisaks selgitatakse aktiivseim rattur Premium7 vahefiniši punktide alusel, samuti Hansgrohe kiirenduskilomeetri parim, mille selgitamiseks liidetakse kõigi kaheksa etapi kiirenduskilomeetrite läbimise ajad. Uuendusena on alates käesolevast aastast võistlussarjas jagamisel ka EuroPark Mägedekuninga tiitel. Võistkondliku punktiarvestuse aluseks on iga võistkonna nelja parima ratturi kohapunktid kõigilt etappidelt.

Iga etapi esialgsed tulemused avaldatakse hiljemalt võistlusjärgse päeva jooksul internetis aadressil: www.estoniancup.ee

Eesti esimese ja suurima rattaspordi sariürituse korraldamist toetavad Kultuurkapital, Hawaii Express, OlyBet, Opel, Premium7, EuroPark, Arctic spordijoogid, Shimano, Kingitus.ee, Herkuless, Hansgrohe, SIS, Actual Print ja Bambona.

Lisaks sarja toetajatele on õla alapannud mitmed kohalikud toetajad Kuusalu vallast ja ettevõte ACE Logistics.