Võisteldakse 1,7 km pikkusel ringil punktisõiduna, vahefiniš on sõltuvalt vanuseklassist igal ringil või igal teisel ringil. Pikim distants on meeste eliidis, kus ringi läbitakse 24 korda.

Lõpufinišis on kahekordsed punktid. Vahefinišis punktideta jäänud võistlejad saavad oma kohad lõpufiniši alusel. Võrdsete punktide korral selgitatakse lõplik paremusjärjestus vahefinišite võitude arvu alusel. Kui need on võrdsed, selgitatakse paremusjärjestus lõpufiniši kohtade alusel.

Ratturid, kes kaotavad liidrile enam kui ringiga, kutsutakse kohtunike kogu otsuse alusel rajalt ära. Juhul, kui ringiga kaotanud võistlejate grupp koosneb 20 või enamast ratturist, võivad kohtunikud lubada neil võistlust jätkata. Sport ja SEN klassi ratturitel on lubatud kasutada cyclocrossi ja ketaspiduritega maanteerattaid.

Meeste eliidis läheb üldvõitu püüdma Keilas kiireim olnud Sigvard Kukk, auahnelt on meelestatud ka Anti Arumägi ja Vahur Valvas. Naistest on praegu kolm paremat Liisa Ehrberg, Daisi Rist ja Janelle Uibokand.

Klubide arvestuses on täiskasvanute hulgas kindel ülekaal Spordipartneril, järgnevad VIKO ja Kalevi Jalgrattakool. Noorte seas on klubidest suur ülekaal CFC-l, esikolmikusse mahuvad Viljandi Rattaklubi ja Kalevi Jalgrattakool.

Avaetapi tulemusi ja üldist paremusjärjestust saate vaadata siit.