Aastaid on räägitud päikesekaitsekreemide kasutamise vajalikkusest, kuid nahavähi juhtumite arv maailmas siiski kasvab. Põhjus on väga lihtne - kasutades ainult päiksekaitsekreemi ei saa me hinnata UV-kiirguse intensiivsust ning kas päiksekreemi SPF-faktor on piisav ja kui kaua see tegelikult nahale kaitset pakub.

Päikese käes viibimine ei ole ainult rannas lebamine. Tegelikkuses ei saagi suvel täielikult vältida päikest ning mõõduka aja vältel päikese käes viibimine on isegi tervislik, kuna päike aitab toota meie kehale vajalikke vitamiine. Sportides vabas õhus (surfamine, sõudmine, rannajalgpall, purjetamine, jooksmine jne) on samuti oluline tähelepanu pöörata päikesekaitsele.

Eestisse on nüüd jõudnud vahend, mis aitab sportides päikese mõju nahale kontrollida ja sobib ideaalselt kasutamiseks ka päikese käes sportides.

Rootsi tehnoloogial põhinev UV-käepael on toode, mis mõõdab päeva jooksul saadud UVA- ja UVB-kiirguse koguse, näidates, millal tuleks päikesekreemi juurde kanda ja millal on aeg vältida päikest, et mitte saada päikesepõletust.

UV-kiirgus
Seda on võimalik vastavalt kiirguse lainepikkusele jagada kolme gruppi: UVA-, UVB- ja UVC-kiirgus.
UVB-kiirgus on peamine liigsest päikesekiirgusest tekkiva põletuse põhjustaja, millega puutme kokku ka sportides vabas õhus. See põhjustab naha enneaegset vananemist ning võib põhjustada nahavähki.  UVA muudab nahapigmenti tumedamaks ning tungib sügavamatesse nahakihtidesse ning samuti põhjustab naha enneaegset vananemist ja nahavähki. Seega on oluline pakkuda oma nahale kaitset nede kiirguste eest. UVC-kiirgus on väga tugeva energiaga, kuid UVC-kiirgus ei jõua maa pinnale, kuna kogu UVC-kiirgus imendub atmosfääris.

Käepaela tehnoloogia põhineb keemilisel reaktsioonil
Selleks tuleb päikese kätte minnes asetada käepael randmele, panna päikesekreemi kehale ja käepaelale (jah, kanna kreemi ka kaepaelale, sest tark käepael arvestab kaitsefaktoriga) ning jälgida värvimuutusi käepaelal. Apteekides müüdav Smartsun UV-käepael näitab värvimuutuse abil (kollasest erkroosaks), millal on saadud UVA-kiirgus ja UVB-kiirguse summaarne doos, mis on võrdne 1 MED-iga.
1 MED (minimaalne erüteemdoos) on UV-kiirguse doos, mille tagajärjeks on nähtav erüteem (naha punetus ehk päikesepõletus). Smartsun UV-käepael on mõeldud eelkõige I ja II nahatüübiga inimestele ning nende nahatüüpide korral on 1 MED = 250 J/m2.