Võrreldes eilse mänguga tegi Eesti rahvusmeeskonna peatreener Gheorghe Crețu algkoosseisus ühe vangerduse: Martti Juhkami asemel jooksis platsile Robert Täht. Ülejäänud algkoosseis: Andri Aganits, Keith Pupart, Kert Toobal, Henri Treial, Oliver Venno ja libero Rait Rikberg. Kolmandas geimis asendas Vennot diagonaalründaja positsioonil Renee Teppan.

Tasavägiselt alanud avageimis haaras Eesti peagi initsiatiivi ja geimi keskel saavutatud paaripunktilist edu hakati pidevalt suurendama. Geimi lõpus võtsid nii Robert Täht kui ka Andri Aganits hollandlased ühese blokiga kinni, vahele ka Oliver Venno serviäss ja nii kuuluski avageim 25:16 Eestile.

Teises geimis jätkus punkt-punkti mängu Eesti eduseisuni 12:11, mille järel tegid sinisärgid 9:1 spurdi. Geimi lõppedes särasid tablool Eesti 25:15 edunumbrid. Vahepeal näitasime suisa nii head kaitsemängu, et palli järele sukeldunud Keith Pupart teenis kiidusõnu ka saali kommentaatorilt.

Kolmandas geimis astus Holland Eestiga veel rohkem ühte sammu. Eduseisul 16:15 tegi Eesti aga 4:1 spurdi ja võitis geimi lõpuks 25:21.

Meeskonnad mängisid ka lisageimi. Tasavägiselt kulgenud heitlusest väljus võitjana Eesti. Geimi lõpetas Robert Tähe serviäss, tuues tabloole numbrid 27:25. Lisageimis asendas Kert Toobalit vend Andres, Andri Aganitsa asemel jooksis väljakule Kevin Soo ja Keith Puparti asemel Martti Juhkami. Toimus ka liberote vahetus: Rait Rikbergi asemel mängis Madis Pärtel.

Viimase kontrollmängu Hollandiga peab Eesti koondis homme. Arnhemis toimuv mäng algab meie aja järgi kell 11.45. Enne 24. ja 31. mail toimuvaid otsustavaid EM-valikmänge Rootsiga on meil ees veel kaks kontrollmängu. Järgmise nädala esmas- ja teisipäeval võõrustab Eesti Tondiraba jäähallis Šveitsi koondist.

Eesti koondis kontrollmängudeks Hollandiga:

Sidemängijad: Kusti Nõlvak, Andres Toobal, Kert Toobal

Nurgaründajad: Martti Juhkami, Keith Pupart, Robert Täht

Diagonaalründajad: Renee Teppan, Mart Tiisaar, Oliver Venno

Temporündajad: Andri Aganits, Kevin Soo, Henri Treial

Liberod: Madis Pärtel, Rait Rikberg

Vaata tänast mängu täispikkuses: