Seeria avakohtumise võitis Tarvas Tartus teisel lisaajal, Rakveres sai raske võidu Rock, kolmandas mängus võitsid tartlased juba märksa kindlamalt, kuid eilne neljas mäng kuulus taas Tarvale. Miks seeria nii on läinud?

"Esimese tunde pealt ütleks, et Tarvas on osanud oma nuppe paremini liigutada ja mehi motiveerida. Rock on kõik need mängud mänginud Tarvase rütmis - isegi selle, mis nad Tartus võitsid - ega ole saanud oma trumpe ära kasutada," ütles Salumets, kuid andis samas ka Gert Kullamäele vihje, kuidas Andres Sõbra hoolealuseid hammustada.

"Ega Tarvas selle ree peal pikalt püsi. Meestel, kes kannavad väga suurt koormust, on teatud piirid peal. Aga Rock pole seda ära kasutanud. Väga suur koormus on ka Brandis Raley-Rossil, kes oli ka vahepeal põlvede peal. Kui tempo üles panna, siis Tarva mehed ei jõua kaasa joosta, nad lihtsalt ei kesta."

Salumets märkis, et eilses mängus sai Tarvas suurt toetust kolmelt mängijalt - vigastustest naasnud Mario Paistelt ja Juris Umbraškolt ning noorelt mehelt Siim Laurilt, kes on end selles seerias väga positiivselt tõestanud.

"Tarval oli eile kolm käiku juurde panna. Paiste oli küll külm, aga tegi omad asjad ära, oli füüsiliselt heas vormis. Laur on mul juba teist mängu järjest silma jäänud. Ja muidugi vanameister Umbraško, kes on Andrese käepikendus meeskonna sees, kes tsementeerib seda sisemist kliimat. See mäng on nii inimsuhetele üles ehitatud, et kui see keemia sul ei toimi, ei tule ka võitu," sõnas Salumets.

Rocki treeneritele heitis Salumets ette 212 cm pika leedulase Karolis Petrukonise valesti kasutamist. "Tema mänguaeg on niivõrd lühike, et kui ta mängu lõpus sisse panna - nagu eile, kui ta jooksu tegi - siis ei ole ta enam mänguks valmis. Teda peab varem kasutama kahe-kolme minuti kaupa. Võiks ta lausa kohe alguses sisse panna. Sest pikad mehed vajavad pikemat sisseelamist, et kindlus sisse saada. Selles mängus, mis Rakveres võideti, oli just tema see mees, kes murdumishetkel korvialust tampis. Järelikult on temas midagi sees, kui teda õieti kasutada."

Tänaseks mänguks ei julge endine Eesti koondise treener kummalegi eelist anda. "Ma ei anna mitte kellelegi eelist, sest siin ei ole enam küsimus korvpallis, vaid selles, kelle pead rohkem kestavad, kelle vaim on tugevam. Võidab see, kes rohkem kannatab ja kelle närv paremini vastu peab," ütles Salumets.