Karl Jaani ja Rain Raud olid 49 minutiga 2:1 (-19, 20, 7) paremad duost Stefan Basta - Rasko Jovanovic. „Alustasime väga ettevaatlikult ja väike kramp oli sees. Sinna see esimene geim ka läks. Pärast esimest geimi tegime omad korrektuurid ja tundub, et sellest oli abi," rääkis Karl Jaani.

Meie esipaar Rivo Vesik ja Kristo Kollo alistasid 2:0 (18, 15) Marko Galesevi ja Lazar Kolarići. Teine matš kestis kokku 36 minutit. „Hooaja esimene mäng ja meie poolt väga rabe esitus. Tegime palju lihtsaid vigu, teises geimis mängupilt pisut paranes. Saime nii-öelda pea selgeks ja hakkasime ka kaitses palle kätte saama, ka blokk paranes," võttis Kristo Kollo kohtumise kokku. Ka Vesik andis märku, et neil on veel kõvasti juurde panna. „Raske oli pingutada, sest ei tekkinud kordagi sellist tunnet, et võiksime kaotada. Homme seisab ees mäng tugeva Poola paariga ja loodetavasti oleme siis paremad. Täna õhtul teeme ka kerge trenni, et pallitunnetust paranada," lisas ta.

Teises poolfinaalis pidid võõrustajad tunnistama Poola 0:2 paremust. Grzegorz Fijałek ja Mariusz Prudel mängisid 29 minutiga üle Andrius Gaidyse ja Paulius Matulise, andes vastastele mängu peale vaid 18 punkti. Michał Kądzioła ja Jakub Szałankiewiczi matš Arnas Rumševičiuse ja Lukas Kazdailisega kestis 33 minutit ja lõppes poolakate 21:19, 21:12 võiduga.

Tänane võit tähendab, et Eesti meesrannavõrkpallurite olümpiapileti püüdmine jätkub igal juhul, kuna vähemalt kolmas koht on kindlustatud. Kui homme suudetakse poolakad alistada, pääsetakse otse 2016. aastal toimuvasse Euroopa Kontinentaalkarikasarja viimasesse faasi, mis toimub 20.-26. juunini. Kaotuse korral mängitakse esmalt homme teise ja kolmanda koha matš, ent mõlemad sealsed meeskonnad jätkavad olümpiapileti püüdmist, pääsedes tänavu mängitavasse neljandasse ringi.