Kodus mänginud Bayern asus kohtumist Dortmundi eksründaja Robert Lewandowski väravast 30. minutil juhtima, ent Pierre-Emerick Aubameyangil õnnestus 75. minutil seis viigistada.
Kuigi nii normaal- kui lisaaja lõpus oli mõlemal meeskonnal mitu head võimalust mäng enda kasuks pöörata, rohkem väravaid ei löödud ning ees ootas penaltiseeria.

Lisaaja viimase veerandtunni mängis Bayern seejuures ülekaalus, kuna vahetusest sekkunud Dortmundi poolkaitsja Kevin Kampl sai lühikese aja jooksul kaks kollast kaarti ja pidi väljakult lahkuma.

Bayern, kes karikasarja eelmises ringis oli Leverkuseni vastu löönud kõik viis penaltit sisse, eksis seekord suisa neli korda järjest. Esmalt libastusid ja eksisid Philipp Lahm ja Xabi Alonso, seejärel tõrjus Mitchell Langerak endise meeskonnakaaslase Mario Götze penalti. Seeria lõpetas Manuel Neuer isiklikult, kes palli latti saatis. Dortmundi poolel olid seevastu täpsed nii Ilkay Gündogan kui Sebastian Kehl, eksis aga Mats Hummels.

Veelgi erilisemaks tegi mängu tulemuse tõsiasi, et tegu oli viimase korraga, kui Jürgen Klopp Dortmundi peatreenerina Bayerniga kohtus.

30. mail Berliini olümpiastaadionil peetavas finaalis kohtub Dortmund Bielefeldi Arminia või Wolfsburgiga, kes kohtuvad teises poolfinaalis homme õhtul kell 21.30.