See juhtus 2009. aastal, kui Taaramäe oli Roman Kreuzigeri ja Vladimir Karpetsi järel kolmas. Sarnast saavutust pole ette näidata Vincenzo Nibalil, Jakob Fuglsangil ega Michele Scarponil, kes kõik algaval jõuproovil samuti Astana koosseisu mahuvad.

Velotuur algab 19,2 km pikkuse meeskonnasõiduga, mille lõpuossa jääb päris korralik tõus. Seejärel on kavas neli grupisõitu ning viimasel päeval 17,3 km pikkune eraldistart. Tõusumeetreid jagub kõikidele etappidele rohkelt, eriti karm on eelviimane päev, kui finiš asub 1493 meetri kõrgusel üle merepinna Champex-Lac´is.

Astana 8-liikmelises meeskonnas on üles antud: Taaramäe, Nibali, Fuglang, Scarponi, Alessandro Vanotti, Lieuwe Westra, Andriy Grivko ja Andrei Zeits. Pärast Trentino velotuurilt kõrvalejäämist pidi Romandias startima ka Fabio Aru, kuid päev enne tuuri algust teda stardiprotokollist ei leia. Itaallane, kes peaks olema Astana liider aasta esimesel suurtuuril Giro d´Italial, jääb mittestartimise korral ilma olulisest võistluspraktikast. Mis mõju see Girol avaldab, eks see paista hiljem.

Tiitlikaitsjana läheb Romandia tuuril rajale Chris Froome (Sky), kes on võidutsenud kahel aastal järjest Simon Špilaki ja Rui Costa ees.