Levkoi esitas tänasel pressikonverentsil koondise tööplaani, nägemuse ja kandidaadid . Jaanus Levkoi, kes on töötanud ka rahvusmeeskonna peatreenerina (1991-92), on seisnud naiste koondise tüüri juures aastast 2008.

„Jaanuse peatreeneriks kinnitamine iseeneesest ei ole ju suur uudis, aga lepingu pikendamine tuleva aasta lõpuni näitab mõlemapoolset usaldust, samuti seda, et EKL on naiste eelmise tsükli tulemuste, arengu ja peatreeneri senise tööga rahul. Vähetähtis pole siinkohal ka Jaanuse töö koondise otsese järelkasvuga,“ avas EKLi president Jüri Ratas sõnavõtu.

Levkoi omalt poolt tänas usalduse eest ning rõhutas, et selle naiskonnaga on töö pooleli, mis oli ka peamine põhjus, miks ta Ratase ettepaneku vastu võttis.

„See naiskond pole saavutanud seda, milleks on suuteline. Näen neis mängijais arengut ja potentsiaali jõuda Euroopa keskmike tasemele, eriti kui Merike Andersonile ja teistele kogenud tegijatele lisada noored talendid Maaja Bratka, Trine Kasemägi, Kadri-Ann Lass jt. Nende eesmärk on jõuda suurde, rahvusvahelisse korvpalli. Usun, et selle naiskonna suuremad saavutused on ees.“

Kui rääkida abitreeneritest, siis Heino Rebane vajab vähem tutvustamist. Juhtinud 90ndatel aastaid KK Baltikat mitmete medaliteni, treenis ta enne ja pärast poisse, kuid eelmise aasta kevadest ka tüdrukuid. Koos Jaanus Levkoi ja Kati Rausbergiga viisid nad mullu U18 tüdrukud EMil B-divisjonist A-divisjoni.

Timo Oja (27 a) on Tartu Ülikooli naikonna juhendaja ning tegev ise korvpallurina esiliigas. „Tema on tulevikumees, võib-olla mees, kes paarikümne aasta pärast seda asja juhib. Väga entusiastlik, tahtmist täis. Ning selle kolmikuga peame midagi korda saatma,“ ütles Levkoi.

Novembrikuus algab koondisel niisiis EM-tsükkel. Mängitakse FIBA uue reglemendi järgi, st mitte juunis kõik mängud paari nädala sees, vaid nn klubihooaja „akendes“ – neid on kahe aasta peale kokku kolm. Teada on kuupäevad – Eesti esimene mäng toimub 21. novembril, kuid mitte vastased. Loosimine on 4. juulil Münchenis.

Koondis "A"
1. Laina Mesila-Kaarmann
2. Valeria Kast
3. Oksana Miil
4. Merike Anderson
5. Pirgit Püü
6. Liisi Sokman
7. Mirjam Nikolai
8. Kaia Kosk

Koondis „B“
1. Birgit Piibur
2. Jane Svilberg
3. Janeli Lilleallik
4. Marit Maaring
5. Marie Roosalu
6. Tatjana Razguljajeva
7. Anastassia Ptitsõna
8. Kadri-Ann Lass
9. Kerttu Jallai
10. Trine Kasemägi
11. Annika Köster
12. Kadri Uiga
13. Kerli Haas
14. Janett Perv
15. Maaja Bratka
16. Mailis Pokk

Tegevuskava

B-koondis
15.-16.05 Eesti – Rootsi U20 Stockholm
18-21.06 Põhjamaade MV Kopenhaagen

A-koondis
Koguneb augusti keskpaigas, 15. kuupäeva paiku. Moodustub valik 16-17 mängijaga A-koondise jaoks.

Personal

Peatreener Jaanus Levkoi
Abitreener Heino Rebane
Abitreener Timo Oja