Kõrge kategooriaga võistlustele oli Rio de Janeiro olümpiareitingut silmas pidades väärtuslikke UCI punkte teiste seas püüdma tulnud ka kolmekordne maailmameister, šveitslane Nino Schurter.

Võistlus kulges suurfavoriidi taktikepi järgi, kes kohe algusest juhtima asus. Martin Loo sai tänu heale stardipositsioonile samuti hästi stardist minema ja oli esimesel ringil 23. kohal. Stardis oli ligi 100 võistlejat.

Loo sõit kulges sarnaselt kahele varasemale etapile tõusvas tempos ja iga ringiga kerkis ta aina kõrgemale. Neljanda ringi lõpuks oli eestlane tõusnud 11. kohale ning esikümne mehed olid vaid mõnekümne sekundi kaugusel. Seitsmendaks ehk viimaseks ringiks oli Loo võidelnud end 9. positsioonile, mis jäi ka lõppkohaks.

Esimesena veeres üle finišijoone suurfavoriit Nino Schurter, vaatamata sellele, et sõidu keskel lõhkus ta tagumise rehvi ja vajas boksipeatust. Schurter edestas teisel kohal lõpetanud sarja esimese etapi võitjat, kanadalast Raphael Gange 4,5 sekundiga ning kolmandana lõpetanud hispaanlast Sergio Manteconi 22 sekundiga.

Martin Loo, kes oli paremuselt kolmas eurooplane jäi võitjale alla 3.09. Teise eestlasena võistlusel kaasa loonud Jarno Trey lõpetas 83. kohaga. Sarja kokkuvõttes asub Loo 46 punktiga 12. kohal, juhib 104 punktiga Gagne.

Lisaks klassikalisele olümpiakrossi distantsile võeti pühapaeval mõõtu lühiraja võistlusel (short track), kus Martin Loo juhtis enam kui poole võistlusmaast, võitis vahefiniši ning lõpetas sõidu 10. kohal.