1. (1.) BC Kalev/Cramo
Pole küsimust, milline meeskond troonib tipus. Meisterklubi Kalev/Cramo märtsikuu neljast-neli võiduseeria VTB Ühisliigas on jõuline märk arengust. Isegi mitte kõige õnnestunuma esitusega suudetakse mängud ära võtta. TASE. Ent ühtlasi selgus, et Eesti liiga on pisut tugevam kui paljukiidetud VTB. Valga Maks&Moorits tõi märtsi keskel kalevlased pilvedelt alla. Kusjuures Cramo mängis piirilinnas täiskoosseisus ja kardetud Oleksi Petšerov tõi 26 punkti, aga ei miskit. Valgas joodi 19. märtsi õhtul päris palju viskit.

2. (2.) Tartu Ülikool/Rock
Tartu meeskond võitis küll meistriliiga põhiturniiri, kuid seda eelkõige tänu Valgale. Seega siit plussi välja ei pigista. Jääb rasvane pluss kätte saamata ka Balti liigast, sest käeulatuses olnud pronksmedaleid kaela ei saadud. Kahe mängu summas tunnistati kõige napimalt Utena Juventuse üleolekut. Eesti liigas näidati kindlalt koht kätte Valgale ja Tarvale. Rocki kuu saldo 4 võitu ja 3 kaotust. Harju keskmine, ei midagi säravat.

3. (4.) Rakvere Tarvas
Küll oleks tahtnud kolmandale pulgale tõsta Valga meeskonna, aga faktidele otsa vaadates ei vedanud välja. Tarvas tegi märtsis Valgale 2-0 ja hõivas ise kolmanda positsiooni. Lisaks sai Tarvas võõrsil tähtsa võidu Rapla Tyco üle, mis hoidis neid elus heitluses põhiturniiri kolmandale kohale. Erilise rõõmusõnumi tõi Tarva fännidele märtsi viimane päev. Enam kui kolme kuulise pausi järel oli väljakul tagasi Mario Paiste. Play-off´ideks väga oluline täiendus. Kui keegi suudab platsil vastaste elu ebamugavaks teha, siis on see Paiste.

4. (7.) Valga Maks&Moorits
Olla käesoleval hooajal Kalev/Cramo vastu peal mängudega 2-0, seda on suutnud vähesed. Võtame järjest - Moskva CSKA, Moskva oblasti Himki, Krasnodari Lokomotiv-Kuban, Peterburi Zenit, BC Astana ja Valga. Pole paha seltskond! Eesti liiga põhiturniiril teenis Valga küll kõigest kuuenda koha, aga play-off´is ollakse kindlasti üllatusvõimelised. Juhul, kui Kristo Saage ja lätlaste närvid vastu peavad.

5. (8.) TTÜ KK
Üliõpilasmeeskond leidis märtsi keskel uue hingamise ja oli lähedal 5-mängulisele võiduseeriale. Kui vaid kohtumises Pärnuga poleks teenimatult ära saadetud Toomas Raadikut. Võõrsil suudeti alistada Tarvas ja koduväljakul Rapla. Lisaks loputati Audentese noori 76 punktiga, mis oli kogu põhiturniiri suuruselt teine võit. Nii TTÜ kui Valga olid võrreldes veebruari reitinguga suurimad tõusjad, rühkides ülespoole kolm kohta.

6. (3.) Rapla Tyco
Raplal oli märtsis mängugraafik hõre ja neljast mängust teeniti kaks võitu. Otseselt ei komistatud, aga midagi hõisata ka polnud. Oma pitseri jättis kindlasti raske treeningtsükkel, mis peaks tulemust andma play-off´ides. Põhiturniiri kolmas koht on väikelinna meeskonna jaoks kokkuvõttes kahtlemata kõva sõna ja see võib tähendada pronksiseeriaks hinnalist koduväljaku eelist. Esimest korda klubi ajaloos jäi Rapla põhiturniiril võitudega plussi.

7. (6.) KK Pärnu
Sarnaselt Raplale oli ka Pärnul märtsis neli mängu. Sarnaselt ka kaks võitu, aga omavahelises duellis Raplale kaotati. Põhiturniiri viies koht märgib kahtlemata kordaminekut, arvestades, et klubis saavad regulaarselt mänguaega 17-aastane Robert Valge, 18-aastane Mihkel Kirves ja terve olles ka 17-aastane Norman Käbin. Sügisel üllatuslikult meeskonna etteotsa ülendatud Heiko Rannula on teinud head tööd.

8. (5.) Tallinna Ülikool/Kalev
Mullune poolfinalist lõpetas põhiturniiri kaheksandana ja on ka reitingus kaheksas. Kindlasti pettumust valmistav tulemus, ehkki kevadine märtsikuu enam nii masendav polnud. Helgeid hetki jagus. Seitsmest mängust võideti kaks, korra oldi koduväljakul üle TTÜ-st ja korra Valgast. Midagi jäi ikkagi näppude vahele.

9. (9.) Audentese SG/Noortekoondis
Audentese noored pidasid märtsis kaks kohtumist ja kaotasid mõlemad suurelt - Pärnule 75:116 ja TTÜ-le 44:120. Kogu hooaja peale said koolipoisid meistriliigas 16 mängu, millest pooled kaotati 40 punkti või suurema vahega. Rekordiliseks jäi 77 punktiline kaotus Kalev/Cramole 46:123.