Möödunud nädalavahetusel toimunud Virgin Kiteboard World Championships (VKWC) esimesel etapil Dakhlas, Marokos osales üle 140 maailma tipplohelauduri. Dakhlas avas oma võistlushooaja ka Kristiin Oja (Aloha, North, Plaatdetail, Ion), kes tuli naiste vabastiili klassis 9. kohale.

Eelmise aasta lõpus hakkasid levima jutud, et seni tuntud PKRA (Professional Kiteboard Riders Association) maailmameistrivõistluste sarja vastu tunneb huvi Sir Richard Branson. 20. märtsil 2015 teatati, et Virgin on ametlik võistlussarja partner ning pikaajaline koostööleping Virgin Grupiga näeb ette sarja nimetamist Virgin Kitesurf World Championships.

Peale nime on sellest aastast muutunud veel võistlusreeglid, kvalifikatsiooni-, hindamis- ja väljalangemissüsteem. Võistlejate toetuseks on märgatavalt suurenenud sarja auhinnaraha. Hetkel on välja kuulutatud tuuril vabastiili (freestyle), laine (wave) ja kõrguslend (big air) võistlusklassid. Tuuri lõpus kuulutatakse välja ka klassideülene parim nais ja mees lohelaudur. "Sellel aastal said võistlema naiste arvestuses vabastiilis vaid eelkvalifikatseerunud sõitjad, kelleks oli 2014 aasta maailmapunktiarvestuse top seitse, kaks eelmisel aastal vigastuse tõttu eemal olnud võistlejat ning kolm eelkvalifikatsiooni sõitudest edasi pääsenud sõitjat," rääkis võistlusel osalenud lohelaudur Kristiin Oja.

Kuna tuurile sisenemine on nüüdsest võimalik vaid kahel korral aastas, siis olid kohal tõeliselt kõrgetasemelised võistlejad. Dingle elimination väljalangemissüsteem ei võimalda enam oma tulemusi ümber sõita ja uus hindamissüsteem pani kõik võistlejad proovile. "Treenisin terve talve Tarifal algavaks hooajaks ning olin väga motiveeritud hooaega alustama Dakhlas. Uus hindamissüsteem 2015 aastal on väga erinev ja keskendub rohkem trikkide kõrguse ning jõulisuse peale. Oma treeningutel olen olnud keskendunud pigem konstantsusele ning trikkide maandumistele igas ilmastikuolus, kuid uus süsteem vajab sõidustiili kohandamist, millele ma katsun rohkem rõhku panna oma edaspidistes treeningutes," kommenteeris võistlust Kristiin.

Virgin Kitesurf World Championships esimese etapi võitsid vabastiili klassis Liam Whaley (ES) ja Karolina Winkowska (PL), Big Air klassis Kevin Langere (NL) ja Gisela Pulido (ES) ning lainesõidu klassis Keahi de Aboitiz ja Jalou Langeree.