Sõudekoondis naases hiljuti kolmenädalasest laagrist Horvaatiast Skradist, kus Endrekson üle pika aja taas neljapaadis istuda sai. Kolmekordne MM-pronks ja Pekingi olümpiahõbe võttis Kaspar Taimsoo, Allar Raja ja Sten-Erik Andersoni kõrval koha sisse Kaur Kuslapi asemel. Kuslap ise proovis Andrei Jämsäga kätt kahepaadis.

"Tõnu on üks variantidest neljapaadi eessõudja kohale. Ta on ennegi neljapaadis olnud ning kui nüüd see võim, mis temas on, ka tööks realiseerub, on kindlasti edu loota," rääkis Killing Delfile ja Eesti Päevalehele.

"Samal ajal pean ma ka mõtlema sellele, kuidas kahepaati olümpiakoha lainele liikuma saada. Meil on seda kõike väga hea võimalus Croatian Openil (11. ja 12. aprillil - toim) proovida, sest esimesel päeval on tavaliselt ühepaatide võistlus, teisel päeval kahepaatide etteasted ja neljapaadil finaalsõit ilma eelsõitudeta. Eks siis ole näha, kuidas asi võistlusolukorras sujub."

Endrekson kuulus neljapaadi koosseisu viimati 2012. aastal koos Taimsoo, Raja ja Jämsäga, kui Londoni olümpial saadi neljas koht ja Vareses võideti Euroopa meistritiitel. Uue olümpiatsükli eel läks paatkond aga väiksemat sorti skandaali saatel lahku ning Endrekson jätkas Jämsäga kahepaadil.

Neljapaat Taimsoo-Raja-Kuslap-Anderson pole aga tiitlivõistlustel poodiumile jõudnud.