Järvamaa Võrkpalliklubi alustas küll bravuurikalt, minnes avageimis Pärnu vastu 5:0 juhtima, ent lõpuks võttis tugevam siiski oma ja suvepealinna klubi sai 25:23 võidu. Ülejäänud kahes geimis oli Pärnu ülekaal juba selgem, võites need 25:17 ja 25:18, kirjutab volley.ee. „Mängisime täna hästi, aga kaotasime. Pärnu võimas ründemäng lammutas meie kaitse,” sõnas kohtumise järel Järvamaa võistkonna juhendaja Villi Vantsi.

Rünnakul oli Pärnu meeskonna protsent 51 ja Järvamaal 42, vastuvõtul olid näitajad Pärnu kasuks 62-51. Blokiga teenisid võitjad kümme ja Järvamaa neli punkti. Vaatamata kindlale võidule, näeb Pärnu peatreener Avo Keel meeskonna mängus kõvasti parandamisruumi. „Loodame järgmiste mängudega omavigade arvu vähendada, see saab tulla ainult läbi enesekindluse. Kui vastane on meist nõrgem, siis just sellises olukorras peaksid kõik mängijad suutma tõsta enesekindlust. Viimase märkuse juures pean silmas täna mängitud esimest geimi, kus meie omavigade arv oli lubamatult suur,” rääkis Pärnu meeskonna juhendaja.

Teises paaris oli pühapäeval Schenker liiga võitnud Bigbank Tartu Rakvere Võrkpalliklubist parem 25:20, 25:16, 25:17. Lääne-Virumaa klubi jäi tõsiselt hätta rünnakul, kus punktiks löödi vaid kolmandik tõstetest. Tartu meeskonna protsent oli 47. Ka blokiga ei suudetud vastaseid kinni võtta. Sulustamisega teenis Rakvere vaid ühe punkti tartlaste kümne vastu. Väga korralik oli ka Tartu vastuvõtt – 84 protsenti. Efektiivsusnäitajas jäi Tartu meeskond 27-ga plussi, Rakvere aga kümnega miinusesse.

Kolme võiduni mängitavate veerandfinaalide teised kohtumised toimuvad laupäeval.

Pärnu ja Järvamaa mäng täispikkuses: