Kase viiest hüppest mõõdeti ära vaid üks, millel oli pikkust 7.24. Kergejõustikuliit andis pärast võistlust ka protesti sisse ning võimalik, et avakatse, mis kandus 7.60-ni, loetakse tagantjärgi ära. Kohta see siiski ei muudaks.

"Eilses kvalifikatsioonis tekkinud reielihasevigastus osutus täna segavaks faktoriks. Teipisime küll jala kinni ja sain ka massaaži, aga korralikult joosta ma täna ikkagi ei saanud," sõnas tiitlivõistlustel esmakordselt finaali jõudnud Kask. 

"Otseselt võistlusest loobumisest ma ei mõelnud, aga seda, et täna korralikult joosta ei saa, tundsin soojenduse ajal kiirendusi tehes. Pärast kolmandat katset mõtlesin hetkeks ka võistluse pooleli jätta, aga ma ei tahtnud ilma tulemuseta jääda."

"Esimene hüpe, mis nüüd võib-olla tagantjärgi ära loetakse, oligi mu tänase päeva maksimum. Jah, see ei muudaks küll kohta, ent vähemalt ei jääks EM-i finaalist tulemust 7.24 kirja."

"Mul pole mõtet pettunud olla, sest tänase päeva seisuga ma ei olekski saanud kaugele hüpata. Kaheksas koht on kokkuvõttes minu jaoks ikkagi okei tulemus," lisas ta.

Medali hinnaks kujunes lõpuks tulemus 8.06, mis edasipääsejate taset arvestades oli isegi üllatavalt hea tagajärg. "Võistlus oli iseenesest ju kõva, mitmed mehed said hästi hüppama. Eilsete jalgadega olnuks see 8.06 ehk isegi võimalik olnud, aga täna mitte mingil juhul."

Kui pikk paus Kasel treeningutesse sisse võib tulla? "Ma arvan, et nädalaga on kõik korras ja probleem unustatud," usub Harry Seinbergi hoolealune.

Kask suundub nüüd tagasi tööellu, ent kevadel loodab ta ka välislaagrisse pääseda. "Pean tööandjaga maha istuma ja rääkima sel teemal. Kui suvel üle kaheksa meetri tahan hüpata, siis oleks kevadel paar nädalat välislaagris päris vajalik. Eks vaatame."