Teisipäeval, 03.03.15 õhtul, algusega kell 18.00 toimub loeng pealkirjaga TOITUMINE PRAKTILISELT, SEOS SPORDI JA KEHAKOOSTISEGA.

Loengus osaleja saab vastused:
- Kuidas langetada keha rasvamassi nii, et sportlik võimekus ja lihasmass ei väheneks?
- Kuidas peaks harrastaja oma taastumise korraldama säilitades kehakoostist on ideaali lähedal?
- Milliseid igapäevaseid vahendeid kasutada, et teekond eesmärgini (parem kehakoostis, sportlik võimekus jne) oleks rohkem kontrollitavam ja suunatavam?

Kõnelejaks toitumisnõustaja Margus Silbaum, tuues näiteid ca 300 Eesti tipp- ja harrastussportlase andmete andmebaasist.

Margus Silbaum - esmalt on 26 kordne Eesti meister ja maailma tipptegija jõutõstmises. Lisaks töötab ta Sparta spordiklubis jõutõstmise treenerina, ent enamik tema vabast ajast kulub tipp- ja harrastussportlastele toitumiskavasid koostades ning neid jälgides, suunates ja toitumisalaselt nõustades. Margus on olnud abiks toitumiskavade koostamisel mitmesajale sportivale inimesele, kellest tippsportlastena võiks ära nimetada Märt Israel ja Andres Raja näiteks.

Toitumisalane praktiline loeng toimub Tallinna Ülikooli (TLÜ) Pedagoogilise seminari õppehoones Räägu 49, Tallinn. Loengu pikkus 1,5 tundi. Osavõtutasu on 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas). Oma osalemissoovist anna palun teada: katrin.soidra-zujev@tlu.ee.

Käesoleva loenguga saab alguse harrastussportlastele, lastevanematele, perearstidele, treeneritele ja kehalise kasvatuse õpetajatele suunatud loengusarja TREENI TEADLIKULT kevad 2015 sari. Kokku on sarjas 11 loengut iga teisipäev mai keskpaigani. Registreerida võib kõigile või valitud huvipakkuvatele loengutele üksinda, sest iga nädal on iseseisev teema.

Märtsikuu järgmised loengud on:
10.03 Jalgrattasõitu toetav treening - kuidas tunda ennast rattal kindlamalt - TLÜ teadur Indrek Rannama
17.03 Esmaabi spordis tulenevalt vigastusest ja sündmuskohast sportides? - Kiirabiarst dr Andras Laugamets
24.03 Treeningu ja tervise kuhjuvad andmed - mida teha? - TLÜ lektor Kristjan Port
31.03 Enamlevinud spordivigastuse ennetamine ja taastumine - Ortopeed dr Madis Rahu

Loengud toimuvad koostöös Eesti Spordimeditsiini klastri SportEST ja Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudiga.

Lisainfo ja teised loengud SIIT