Suusamaratonil on võimalik end proovile panna 38 km võistlusdistantsil või sõita kõigile jõukohasel 19 km terviserajal. Suusatatakse vabatehnikas, rajad kulgevad talvisel Kõrvemaa maastikul. Lisaks toimuvad RMK suusa- ja kelguvõistlused lastele.

Lumeolud on Kõrvemaal head ja soovijail on võimalus iga päev radu proovimas käia. Rajameister Jüri Voodla sõnul on maratonirada heas korras: “Hetkel on Kõrvemaa rajad piirkonna parimad. Kõrvemaa suusakeskusest Nelijärvele ja Valgehobusemäele on kõik rajad sõidetavad. Paarkümmend sentimeetrit lund on maas ja RMK Kõrvemaa Suusamaratoniks lumi ära ei sula.” Sportland Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuses töötab ka suusalaenutus, kus on olemas varustus igas vanuses talispordiharrastajatele.

RMK Kõrvemaa Suusamaratonile saab registreerida internetis aadressil www.jooks.ee. Soodusregistreerimine suusamaratonile kestab 17. veebruari õhtuni. Lastesõitudele toimub registreerimine kohapeal ja on kõigile tasuta.

RMK Kõrvemaa Nelikürituse arvestusse kuuluvad lisaks suusamaratonile 26. aprillil toimuv kevadjooks, 18. juulil peetav rahvatriatlon ja 26. septembril sõidetav rattamaraton.