Hallikol on sel hooajal seljataga tänase seisuga ca 25 kohtumist FIBA egiidi all, lisaks alla kümne VTB Ühisliigas, enam ei jõuagi järge pidada. Euroliiga mänge on viis, homme kuues. Kusjuures Galatasarayga koos on Aare väljakul tänavu teistkordselt.

Meenutagem, mis juhtus 21. novembril Istanbulis. Enne mängu toimus türgi ja serbia fännide vahel kokkupõrge spordihalli kõrval, kus noor serblasest poolehoidja sai noahaavu, mille kätte too hiljem Istanbuli haiglas suri. Kohtumine ise läks teisele lisaajale, seega täisvereline tööpäev eestlasele – kogu palga ulatuses.

Järjest rohkem vastutust
Eelmisel nädalal vilistas Halliko Moskvas Eurocupi kohtumist Himki ja Cantu vahel. Moskvas ja Venemaal on Aare tegutsenud sel aastal väga rohkelt. Ka näiteks CSKA ja Unicsi vahelist VTB-kohtumist, mis oli ühtlasi Rolands Freimanise debüüdiks rohelises särgis, aitas läbi viia Halliko.

Euroliiga mängudest võiks välja tuua tiitlikaitsja Maccabi ja ALBA kohtumise Berliinis, samuti Žalgirise-Anadolu Efesi oma Kaunases ja põhiturniiri viimase vooru otsustava kohtumise Nižni-Novgorodi ja Unicsi vahel – NN võitis ja pääses jätkama vahegrupis. Mainimata jäi vaid Neptunase ja Valencia kohtumine Klaipedas.

Oma tegevusega Euroopas ja idapool on Halliko kindlasti suureks eeskujuks teistele Eesti kohtunikele ning tulebki lisada, et mitmed Eesti vilemehed on hakanud aina enam väljas käima. Komissaridena tegutsevad lähivälismaal Atso Matsalu ja Andres Tobi, FIBA egiidi all vilistavad väljakukohtunikud Tanel ja Timo Suslov, Rain Peerandi ja Mart Uuehendrik. Sel hooajal tegi dbüüdi Peerandi.

Linnast linna, jaamast jaama
Nagu Halliko jõulude EKLi kuukirja jaoks üleskutsena ütles: kui on huvilisi, keda huvitab kohtunikutöö, siis andku endast teada EKLi koolitusjuhile. Konkurents ainult tugevdab meie kohtunike üldist kandepinda ja taset.

„Mida rohkem kandidaate-huvilisi, seda suurem on ka tõenäosus, et sellest pinnasest tõusevad esile eredad kohtunikud, isiksused. Ütlen siiralt – häid kohtunikke pole kunagi liiga palju. Mänge on palju, aina rohkem ning kohtunikke on alati vaja. Ning tänasel päeval, nagu kogu eelnevast jutust aru saite, on kohtunikel eneseteostuseks ka erinevaid väljundeid. See on tõsine üleskutse!,“ lausus Halliko.

Kellele selline vastutusrikas töö ja liikuv eluviis meeltmööda, kaaluge oma soove ja võimalusi. Linnast-linna, hotellist-hotelli, spordihallist järgmisse halli, lennujaamast lennujaama...

Aare Halliko kohtuniku-profiil
Sündinud 25.09.1974

Kohtunik alates 1992

FIBA kohtunik alates 1999

Euroliiga kohtunik alates 2011

Naiste EM 2009 ja 2011

Eesti Korvpalliliidu kohtunike koolitusjuht: 2007 - ...