Raamatu koostamist vedas Toivo Kivimets, temale lisaks panustas raamatusse ühtekokku 26 kaasautorit.

„Eesti spordi aastaraamat 2014“ jätkab ligi sajandi pikkust Eesti-kesksete sporditeaberaamatute traditsiooni. Spordiajaloo tarvis on raamatu lehekülgedele talletatud kõik Eesti sportlaste medalivõidud 2014. aastal, samuti on saavutuste lehekülgedel kirjas kõigi rahvusvahelistel tiitlivõistlustel esikuuikusse jõudnute nimed. Kajastatud on täiskasvanute, juunioride ja noorte Eesti meistri-, karika- ja maavõistlused ning sõpruskohtumised. Aastaringi rubriik annab kronoloogilise ülevaate spordiaasta tähtsündmustest, samuti Eesti Olümpiakomitee, Kultuuriministeeriumi ja spordialaliitude tähtsamatest ettevõtmistest.

Kogu aastaraamatus sisalduv statistika on kättesaadav ka interneti andmebaasist aadressil www.sport24.ee, kuhu päev-päevalt lisandub nii ajaloolist ja ka värsket spordistatistikat Eestist, aga ka laiast maailmast.

Spordiajalugu talletavaid kogumikke on antud välja alates 1917. aastast, kui ilmus esimene „Eesti spordi kalender“. Tänaseks on kaante vahele kogutud kõigi vahepealsete aastate spordistatistika.