“Mul on väga hea meel oma karjääri just Kaljus jätkata,” sõnas Purje. “Eesmärk on Nõmme Kalju meistriks aidata ning Euroopa Liigas tegusid teha!”

Esindusmeeskonna peatreener Sergei Terehhov on uue täiendusega väga rahul: "Kaljuga liitus kogenud ja mitmekülgne mängija, kel on kogemusi nii Eestis, välismaal. Kindlasti on temast uuel hooajal meistritiitli püüdmisel palju kasu."

Ats Purje valmisolek sõlmida Nõmme Kaljuga kolmeaastane leping haakus klubi uuenenud spordipoliitikaga väga hästi. Tema rahvusvahelised kogemused nii klubi kui Eesti koondise tasandil on kindlasti suureks abiks Kaljule kui ka Eesti jalgpallile laiemalt,” lisas Nõmme Kalju president Kuno Tehva.

2008. aastal esmakordselt välismaale mängima siirdunud Purjel jäi seljataha karjääri edukaim hooaeg. Soome meistriliigas lõi ta Kuopio Palloseura eest üheksa väravat ehk rohkem kui keegi teine tema meeskonnas.

“Mullune hooaeg oli mul karjääri parim nii statistiliselt kui ka mänguliselt. Olin ääreründajana meeskonna parim väravakütt, kuid Soomes ei soovinud ma enam edasi elada. Olen nii kaua eemal olnud ning tahaks sünnimaa jalgpallile oma kogemuste ja oskustega tagasi andma hakata,” lisas Purje, kes on Eestis mänginud varem vaid Levadia ridades (2003-2007).

Eesti koondises on 29-aastasel mitmekülgsel mängijal kirjas 47 mängu ja 5 väravat. Neist viimane sündis mullu septembris EM-valikmängus Sloveenia vastu, mis osutus võiduväravaks.