Kuna kohus vandeadvokaat Aivar Ennoki kassatsioonkaebust ei aruta, siis jäi jõusse mullu septembris Tallinna ringkonnakohtus langetatud otsus, millega jäeti varasem Harju maakohtu otsus muutmata, teatavad ERRi Uudised.

Mullu märtsis karistas maakohus Laasmet (40) (varasema perenimega Veri) narkokuriteo eest koos tema varasema kandmata karistuse liitmisega kokku 11 aasta, 10 kuu ja 15 päeva pikkuse vangistusega ning konfiskeeris temalt 1050 eurot, ehteid 6016 euro väärtuses ja helitehnikat 5321 euro väärtuses ning pani aresti alla tema kinnisvara kuni ta hüvitab kuriteoga saadud varana 116 318 eurot.

Riigikohus ei võtnud täna arutusele ka Laasme kaassüüdistatava, Nõmme Kalju amatööride meeskonnas mänginud Norman Kägo (27) kaitsja vandeadvokaat Aivar Pilve kassatsioonkaebust, mistõttu jäi jõusse Kägole narkokuriteo ja vahi alt põgenemise eest mõistetud kolme aasta, 10 kuu ja 28 päeva pikkune vangistus ning temalt 9470 euro konfiskeerimine.

Mullu septembris rahuldas ringkonnakohus advokaatide kaebused osaliselt Laasmelt ja Kägolt kohtuotsusega konfiskeeritud vara osas, kuid jättis muus osas maakohtu otsuse muutmata.