Kogu nädalavahetuse ainsaks õnnestumiseks kujunes meie tugevaima sprindiduo Peeter Kümmel - Raido Ränkel viimasena finaali jõudmine. Seegi tuli vaid tänu kolme nende ees sõitnud konkurendi lõpulaskumisel kukkumisele.

"Kuna me midagi ilusat seekord publikule pakkuda ei suutnud, arvan, et nii mina kui kogu koondis lepib kriitikaga, mis meie suunas on sel nädalavahetusel tulnud," sõnas 32-aastane Rehemaa vahetult pärast oma etteastet, mil Kümmeli ja Ränkeli edasipääs polnud veel selge.

Oma hetkeseisu võttis distantsimees Rehemaa kokku nii: "Patt olnuks koju mitte võistlema tulla. Mul on tänavu vigastusi ja haigusi nii palju olnud. Loodan, et hooaja teine pool suudan neid vältida ja viie nädala pärast MM-il paremas seisus olla. Lootust ma kaotanud selles osas pole."

"Kõige hullem on see, kui sportlane ise ka enam endasse ei usu - sel juhul pole tõesti mõtet jätkata," arvab Rehemaa, kes enda võimete suhtes veel lootust kaotanud pole. 

"Arvan, et Faluni MM saab olema meie jaoks väga oluline. Kui sealt tulemust ei tule, siis läheb meil tõesti raskeks igas mõttes," lisab ta.

Sama kurbades nootides, nagu Otepää etapp kulges, Rehemaa Eesti suusatamise tulevikku ei näe.

"Ma olen kindel, et tulevad uued Kristinad, Andrused ja Jaagud. Näen andekaid noori igapäevaselt juba üksnes siin Otepääl treenimas ja tean, et seis pole nii halb. On täiesti normaalne, kui Eesti-suguses väikeriigis tulevad iga seitsme aasta tagant üks või kaks tippu, mitte rohkem. Selleks läheb lihtsalt aega."