Teadlased jälgisid 15 meest, kes mitme päeva vältel neli korda päevas rattaga sõitsid ning pärast iga treeningkorda erinevaid piimatooteid või Powerade'i nimelist spordijooki tarbisid. Uuriti nende vere ja uriininäitajaid, mis iseloomustavad organismi vedeliku- ja toitaineteisaldust, kirjutab Time.

Selgus, et piimatooted säilitasid pärast treeningut organismis vedelikku paremini, kui teiste joogid. Ning kõik piimatoooted (lehmapiim, sojapiim jm) olid treeningujärgselt parema organismi niisutava toimega kui Powerade. Piimatooted ei põhjustanud ka suuremat janutunnet kui teised joogid.

Tõsi, katses osalenud tunnistasid, et Powerade maitses neile kõige paremini. Halvimaks hinnati maitseomadustelt sojapiima.

Mehed tundsid, et pärast piimatoodete tarbimist on neil kõht rohkem täis kui pärast spordijoogi joomist. Ilmselt on see tingitud piima kõrgest valgusisaldusest. Mõnedel tekitas aga piim puhitustunnet, kuid vedelikupuudust ei näidanud ka nende analüüsid.

Mida arvata aga veest? Tavalise vee joomine pärast treeningut põhjustab organismis naatriumitaseme languse, tekitades seeläbi hoopis vedelikupuuduse, märgivad katse läbi viinud teadlased.