2014. aastal kaasas projekt üle Eesti 47 kooli, treeningutel osales 3603 last ja 89 kehalise kasvatuse õpetajat. Lisaks kingiti koolidele 190 erialast raamatut ja 470 uut palli. Kooliprojektis osaleva kuue EJLi treeneri kõrval on septembrist detsembrini vabatahtlikult kaasa löönud veel 65 juhendajat ja mängijat erinevatest Eesti jalgpalliklubidest.

EJLi noorteprojektide juht Teet Allas on kooliprojekti algusega väga rahul ning seni on õpetajatelt ja treeneritelt saadud väga hea tagasiside raamatule „Jalgpall õpetab!“.

„Ma usun, et oleme suutnud kehalise kasvatuse õpetajatele näidata, et jalgpall on kihvt mäng ning tõestada, et lastele on võimalik pakkuda kehalise kasvatuse tunnis põnevaid ja kaasahaaravaid jalgpalliharjutusi ilma ise suuremat kogemust jalgpalliõpetusest omamata,“ märkis Allas.

Jaanuari algusest käivitub projekti koduleht, mille abil kehalise kasvatuse õpetajad, treenerid, lapsevanemad ning lapsed leiavad palju harivat ja huvitavat jalgpallialast teavet. „Kodulehele hakkame tootma ka videoklippe raamatust leitavatest harjutustest," lisas Allas.

Lisaks soovitakse organiseerida 2015. aastal jalgpalli osavusfestival „Värav!" 1.-5. klassi poistele ja tüdrukutele. Võistlused viiakse läbi vähemalt kümnes maakonnas üle Eesti koos suure finaaliga 4.-5. klassi õpilastele EJLi jalgpallihallis. 100 koolikülastuse jooksul kingitakse koolidele 1000 palli ning vesti, 2000 tähist ning 300 õpikut.