Eesti Tenniseliidu peatreener Märten Tamla sõnul on väga oluline, et lapsed saaksid ka talvel õues tennist mängida. “Lapsed pääsevad meie külmast kliimast päikese kätte treenima ja saavad väga palju võistlusmänge ühe kuu jooksul,” oli Tamla USAs käiguga rahul.

“Näiteks meie U12 vanuse esinumbrid, Carol Plakk ja Alexander Georg Mändma said kokku 16-17 üksikmängu,” toob Tamla esile tiheda võistlusgraafiku. Mändma enda sõnul oli väga hea veel see, et need mängud olid väga erinevatest riikidest vastaste vastu, kellega Euroopas pole võimalik kokku minna. Näiteks mängis ta seal vastastega Brasiiliast, Kolumbiast, Koreast, Jaapanist, USA-st ja lisaks veel eurooplastega.

Kõige märkimisväärsemad tulemused tulid kõige olulisemalt turniirilt Orange Bowl, mis on üks maailma hinnatumaid noorteturniire, kirjutab tennis.ee. Võistlusturneel kaasas olnud ja Robin Erik Partsi treenerina tegutseva Redt Reimali sõnul oli tähtis, et noormängijad suudaksid harjuda suurvõistluste pinge ja meluga. “USA turnee kõige silmapaistvamad saavutuseks lisaks Mattias Siimari finaalikohale Junior Orange Bowli U16 üksikmängus ning paarismängu finaalikohale koos Kristofer Siimariga U16 paarismängus pean ka U12 vanuses Carol Plakki veerandfinaali jõudmist,” võttis Reimal parimad tulemused lühidalt kokku.

Reimali õpilane Parts oli samuti tubli, saades U14 vanuseklassis Orange Bowlil kokku kuus mängu (kolm põhitabelis ja kolm lohutusringis). Alexander Georg Mändma oli edukas lohutusringis, kus sai viis võitu. Samuti on tubliks tulemuseks Eddie Herr-i turniiril poiste U14 kõrgetasemelisel paarismänguturniiril Robin Erik Partsi ja Daniil Glinka (pildil) poolfinaalikoht. Sealjuures võideti tänavuse veerandfinaalis Eddie Herri üksikmänguturniiri võitjat Nicolas Meijat ja Orange Bowli poolfinalisti Sebastian Baezi, kes mõlemad kuuluvad U14 vanuse maailma paremikku. Partsi enda sõnul oli väga oluline just see, et sai ennast võrrelda maailma tippudega ja sellest ka omad järeldusi teha edasisteks treeninguteks.