Üsna hõredas Samokovo linna spordihoones (kus Sofia Lukoil Academic erandkorras euromänge peab) oli kohal ka üle paarikümne Rocki fänni, kes meeskonnale häälekalt kaasa elasid ja võidus oma osa täitsid. Mängu poolest väga ühtlaselt ja tasavägiselt kulgenud kohtumises hoidis kerget eduseisu kodumeeskond. TÜ/Rock panustas palju kaugvisetele ning need hoidsid meeskonda ka mängus. Esimese kümne mänguminuti lõpuks oli tartlaste kaotusseis punktiline 17:18.

Teisel neljandikul juhtis TÜ/Rock küll mõnda aega, aga poolaja viimaste minutitega hakkas kodumeeskond pisut eest libisema. Hullemast päästis Janar Taltsi viimasel minutil visatud kaugvise, mis poolajapausiks 32:34 tegi.

Samasugune käest-kätte mäng jätkus pärast pikemat pausi riietusruumis. Kumbki pool otsustavat minekut ei teinud ja enne viimast veerandaega juhtis Bulgaaria meeskond 54:53.

Olukorras, kus kaotus lõpetab eurohooaja, asus Sofia meeskonda päästma nende värskeim täiendus – 220cm pikkune Bruno Sundov. Ja seda mitte korvi alt, vaid kaugvisetega. Et Janar Taltsi tuli vigade tõttu lõpu jaoks säästa, siis jäid tartlased Sundovi katmisel hätta ja tsenter pääses vabalt kaugviskele. Horvaat võttis kingituse vastu ning tabas järjepanu kolm kaugviset. Seitse minutit enne lõppu viis Sharaud Curry kaugvise juba võõrustajad ette 66:55.

Õnneks ei jätnud tartlased jonni ja kaks kiiret kaugviset Janar Taltsilt ja Gert Dorbekult alustasid tagasitulekut. Tiheda kaitsega võideldi end mängu tagasi ja Gert Dorbeku raske kaugvise viigistas seisu 70:70 peal kui mängida jäi kaks ja pool minutit. Minut enne lõppu viigistas Tanel Sokk taas vabavisetega seisu ning Valmo Kriisa lauavõitluses välja meelitatud viga ja sellele järgnenud vabaviksed viisid meeskonna ette kui lõpuni jäi 28 sekundit. Lõppseisu vormistas vabaviskega Augustas Peciukevicius ja skooriga 75:73 teenis TÜ/Rock oma neljanda võidu alagrupis ja sellega ollakse kindlalt edasi pääseva kahe parema meeskonna hulgas.

TÜ/Rocki parimana sai Janar Talts kirja 17 punkti ja seitse lauapalli. Viis kaugviset tabanud Gert Dorbek panustas võitu 15 punkti ja kolm lauapalli. TÜ/Rock kaotas küll lauavõitluse 34:39, aga oli efektiivsem ründelauas võttes sealt 12 lauapalli vastaste 10 vastu.

Ameeriklane Charles Thomas oli Lukoil Academicu edukaim 20 punkti ning kaheksa lauapalliga. Bruno Sundov sai lõpuks kirja snaiperliku kaugvisete arvu visates kolmeseid 5/12 ning lõpetades 19 punkti ja viie lauapalliga.

TÜ/Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul tõi võidu meeste võitlusvaim. „Võtsime täna kaitse poolelt mõningaid riske. Mõne asjaga lõikasime näppu, teine jälle toimis. Tähtis on see, et mehed võitlesid lõpuni ja kui olime jäänud 11 punktiga taha, siis hoidsid kõik kokku ja uskusid teineteisesse. Sellise tiimiduhhi pealt tuli võit ka. Eriti väärtuslikuks teeb võidu veel see, et bulgaarlastel oli selg vastu seina ja nad olid väga korralikult ette valmistunud. Et me suutsime selles olukorras napi võidu võtta, teeb eriti headmeelt,“ sõnas Kullamäe mängujärgselt.

EuroChallenge alagrupiturniiril on TÜ/Rockil kirjas nüüd neli võitu ja üks kaotus. Ees on veel ootamas kodukohtumine ungarlaste Körmendiga ning selles mängus on kaalul grupi esikoht. Pall pannakse mängu teisipäeval, 16. detsembril kell 19.00.

Enne seda võõrustab aga TÜ/Rock reedel, 12. detsembril kell 19.00 Alexela meistriliigas TLÜ/Kalevit. Et mängul on topeltkaal, siis on ka piletil topeltjõud ühest piletist piisab kahele pealtvaatajale.
Vaata mängu ka täispikkuses: