Vasalemma tervisrajal on võimalus sportida loodusliku pinnasega 1,9 km pikkusel ringil. Rada on piisavalt lai ning hooldatud, looduslik pinnas sobib jooksmiseks suurepäraselt - hoiab jalgu ja liigeseid. Rada sobib hästi ka kepikõnniks ning rattasõiduks. Talvel loomulikult suusatamiseks. SA Eesti Terviseradade abiga on sel aastal Vasalemma paigaldatud ka rajakaardid ning rajatähised.

Terviseraja eestvedaja Arbo-Karl Bramanis:

Rada sobib nii tõsisele harrastajale kui alustajale. On mõned tõusud ja mõned langused. Talvel pressime koostöös elanikega rajapõhja korralikult ära. Investeeringute abil on tulevikus plaanis osta ka klassikajälje frees.

Äramärkimist väärib, et Vasalemmas asuvad rajad on täielikult kaetud LED valgustusega. Siin on tähelepanekukoht ka kõigile teistele terviseradadeele - LED valgustus on pikas perspektiivis äärmiselt säästlik lahendus! Eestis, tõsi küll, üsna uudne.

LED lampide võimsus on 12W, naatriumlampide võimsus u. 60W. See on oluline vahe. Pikas perspektiivis tasub see kindlasti ära. Säästetud raha arvelt saab arendada teisi olulisi asju. Suur tänu tuleb selle eest öelda ka vallavanemale.

Lisaks on Vasalemmas mõnus ujumiskoht, mida pikas perspektiivis plaanis veelgi arendada. Terviseradade ja ujumiskoha vahel asub ka korralik valgustatud rannavolle väljak.

Tulevikus on plaanis rajada disc-golfi rada ja arendada ka ujumiskohta. Viimane küll jääb kaugemasse tulevikku.

Terviseradu arendavad Swedbank, Merko ja Eesti Energia.