Meeldivalt suure osalushuvi kõrval pettus aga Akadeemilise Spordiliidu juht Ants Veetõusme Võrkpalliliidu otsuses Gwangjus meeskonda mitte välja panna, ehkki koht oli Eestil olemas. "Kahju, sest äraütlemine tähendab seda, et uut võimalust ei pruugi võrkpallurid lähiaastatel saada. Võrkpalliliit oli oma otsuses jäik, kuigi meie üritasime kulude katmise osas kompromissi leida," rääkis Veetõusme.

Võistkonnaaladest kinnitasid oma osalemist ja maksid nõuete kohaselt ka deposiidi korvpallimeeskond ning jalgpallinaiskond.

Võrkpalliliidu peasekretär Taavi Pürn põhjendas universiaadile mitte minekut suviste Euroliiga mängudega, mis panevad alaliidule peale ka suured finantsilised kohustused ja kõigeks raha lihtsalt ei jätku. Lisaks on olulised ka sportlikud argumendid. "Euroliiga on meie jaoks selgelt prioriteetsem kui universiaad. Kas või juba sellel põhjusel, et Euroliigas saadavad reitingupunktid annavad tulevikus võimaluse pääseda Euroopa mängudele," selgitas Pürn.

Suveuniversiaad Gwangjus toimub 3.-14. juulini. Eesti sportlasdelegatsioon saab olema ajalooline, sest esmakordselt ollakse esindatud golfis. Üliõpilaste maailma suurimal spordisündmusel plaanib osaleda 2013. aasta Eesti parim naisgolfar Mari Hütsi.