Howard kirjutab raamatus "‘The Keeper", et Friedel töötas talle vastu 2003. aastal, kui ta üritas lepingut sõlmida Manchester Unitediga.

"Manchester Unitedi juriidilised nõustajad ütlesid mulle, et Brad keeldus mulle soovituskirja andmisest ja üritas minu üleminekut blokeerida. Ta oli saatnud kirja, et ma ei saaks Inglismaal tööluba," kirjutab Howard.

Kuna Howard oli selleks hetkeks pidanud USA koondises vaid 9 mängu, vajas ta Premier League`is mängimiseks soovituskirju tööloa saamiseks.

43-aastane Friedel, kes on hetkel Tottenham Hotspuri kolmas väravavaht, nimetas Howardi kirjutatut pahatahtlikuks laimuks. "See on täielik jama! Ainus, mida ma nõuan, on vabandus. Me ei saa ju raamatut uuesti trükki saata," teatas Friedel, kirjutab Metro.

"Vastab tõele, et mulle saadeti allkirjastamiseks soovituskiri. Paraku oli ainus asi, mis selles kirjas tõele vastas, minu nimi. Kogu kiri koosnes suurtest valedest, mida töölubadega tegelev profijalgpallurite liit oleks kohe läbi näinud. Seal oli näiteks, et Tim Howard on minu otsene konkurent USA koondise väravavahi kohale. Kõik, kes jalgpallist midagi teavad, on kursis, et toona oli konkurents hoopis Kasey Kelleri ja minu vahel. Ma keeldusin sellele alla kirjutamast, sest see oli vale. Muutsin kirja sisu, kuid kuna see neile ei meeldinud, siis nad seda kirja ei kasutanudki. Ongi kogu lugu," selgitas Friedel.

"Ma olen Timi käitumises väga pettunud. Oleme kümne aasta jooksul korduvalt kokku puutunud ning ta on alati minuga rõõmsalt suhelnud ning nüüd paneb sellise jama oma raamatusse," kritiseeris Friedel.

Howard liitus 2003. aastal Manchester Unitediga ning siirdus kaks aastat hiljem Evertoniga.