Lõuna-Aafrika Vabariigi jooksukuulsuse vend Carl Pistorius rääkis väljaandele You Magazine, et Oscar elab praegu päeva korraga ning pikemaid tulevikuplaane ei tee.

"Me elame lootuses, et ta pääseb varsti koduaresti, kuid tegemist on siiski 5-aastase vangistusega," sõnas vend.

Kohtuotsuse kohaselt peab Pistorius trellide taga veetma kümme kuud ning võib ülejäänud karistuse kanda koduarestis.

Kui enne vanglasse sattumist teenis Pistorius miljoneid ja nautis luksuslikku elu, siis Kgosi Mampuru vanglas tuleb tal külastajatelt kerjata münte, et osta vangla poest konserve. Venna sõnul on Pistoriuse lemmikuteks sardiinid ja küpsetatud oad. Kunstjalgadega Pistorius peab lootma külastajate lahkusele, sest puude tõttu ei ole tal võimalik vanglas raha teenimiseks tööl käia.

Pistorius veedab 17 tundi päevas väikeses üksikkongis. Jooksukuulsusel ei ole isiklikku vannituba, kuigi venna sõnul olid kriminaalhooldajad seda varem Oscarile lubanud. 

Carli kinnitusel on Pistorius palunud, et tema perekonnaliikmed annetaksid vanglale raha korvpallipallide ostmiseks, et ta saaks moodustada vangide korvpallimeeskonna. Hetkel ei ole aga vangla juhtkond selle moodustamiseks luba andnud.

"Vanglaelu ei ole mingi muinasjutt, kuid Oscar saab innustust neist ilusatest lugudest, mida ta on vangidelt kuulnud. Seal on kuriteo sooritanud inimesed, kelle elu on vanglas otsustavalt muutunud," lisas Carl.