Koondise tuumik alustas Portugalis Albufeiras kilomeetrite kogumist, lisaks on kambas mõni kogenum sõidumees ja kaks soomlast. Treenerite-asjameestena on kaasas Rene Mandri ning Jaan Kirsipuu.

"Olud on head. Päevane temperatuur on üllatavalt kõrge, isegi 18 kuni 20 kraadi venitab välja. Päike paistab enamasti ja profiil on detsembri kohta mõistlik. Pole liialt mägine, samas saab vajalikul määral tõusukesi trenni sisse," kirjeldas esmamuljete põhjal kohapealseid olusid Rene Mandri. "Liiklus on küll tihe, aga autojuhid väga viisakad ja ratturitega arvestavad, ühtegi korda pole isegi signaali lastud, mis on harjumatu. Treeningud saab pea ideaalsetes tingimustes läbi viia, mõne koha peal on ainult natuke kehvem teekate, mis sunnib suuremale tähelepanelikkusele," lisas endine proff.

Lisaks rattasõidule tehakse õhtuti teise treeninguna erinevaid üldfüüsilist parandavaid harjutusi. Portugali laager kestab kolm nädalat. "Poiste meeskonnavaimuga võib väga rahul olla, hoitakse kokku ja arvestatakse üksteisega. Meil oli ka novembris laager Tartus, kus poisid said tiimitunnet luua läbi erinevate ettevõtmiste. Siinne laager meil ekstreemüritusi ette ei näe," selgitas Mandri.