"Jules ei ole enam kunstlikus koomas, aga ta on ikka veel teadvuseta. Ta hingab iseseisvalt ning tema seisund on stabiilne, kuigi seda nimetatakse jätkuvalt ka kriitiliseks," teatas Bianchi perekond, vahendab motorsport.com.

Ühtlasi andis perekond teada, et 25-aastane prantslane on transporditud Jaapanist Prantsusmaale Nice`i haiglasse.

"Kuigi Julesi olukord on endiselt tõsine, ja see võib nii ka jääda, siis otsustati, et Jules on piisavalt stabiilses seisundis, et tuua ta tagasi sünnimaale Prantsusmaale. Oleme õnnelikud, et Jules on tugev ning tulnud sellest keerulisest olukorrast välja," seisis perekonna pressiavalduses.

"Oleme väga tänulikud, et Julesi paranemise järgmine faas saab toimuda kodu lähedal, kus teda saavad ümbritseda ja toetada suurem hulk perekonnaliikmeid ja sõpru. Jääme Yokkaichi haigla meditsiinibrigaadile igavesti võlglasteks. Nad on teinud Julesi ja meie perekonna heaks uskumatult palju. Eraldi tahaksime tänada doktoreid Kameid ja Yamamichit ning härra Ogurat," lisas perekond.

Bianchi tegi raske avarii 5. oktoobril Jaapani GP-l, kui sõitis vihmamärjal rajal otsa traktorile, mis oli tulnud rajalt eemaldama Adrian Sutili vormelit. Pärast õnnetust toimetati tõsise ajutrauma saanud Bianchi Yokkaichi haiglasse, kus talle tehti kaks operatsiooni.