Pulev oli 17. järjestikune vastane, kes Klitškolt tiitlivööd kätte üritas saada. Veel kaheksa vastaste ebaõnnestunud katset ning Klitško kordab poksilegendi Joe Louis'e rekordit, kes suutis eelmisel sajandil 25 korda järjest tiitlit kaitsta.

Pulevi kindla kaotuse järel kerkib taaskord õhku küsimus, mida juba kaheksa aastat küsitud - kes ja kas on võimeline ukrainlase troonilt tõukama?

Hetkel on neli meest, kelle seast tuleb valida. Seda sellepärast, et neil tuleb tõenäoliselt lähitulevikus maailmameistriga vastamisi minna.

Dereck Chisora või Tyson Fury?

Kaks üliraskekaalu "paha poissi" kohtuvad 29. novembril Manchesteris ning on suur tõenäosus, et matši võitja saab Klitško vastu võimaluse. Mehed selgitavad välja WBO sarja tiitlipretendendi ning teatavasti on tegemist ühega neljast tiitlist, mida Klitško omab.

Karjääri jooksul kõik 22 matši võitnud Fury on juba paar aastat Klitškot välja kutsunud. Osava ütlemisega 26-aastane britt võib oma 206-sentimeetrise kasvuga olla Klitškole ebameeldivaks vastaseks, kuid seni pole mees kedagi sellist alistanud, mis tema võimalustele liialt usku süstiks.

Neli aastat tagasi alistas Fury kohtunike ühehäälse otsusega ka Chisora, nii et Manchesteris tuleb tegemist kordusmatšiga. Kuid Chisora on viimastel aastatel paremaks läinud. Kui jätta kõrvale nokaudiga kaotus David Haye'le, on Chisora kaotanud kohtunike häältega Vitali Klitškole, kuid võtnud seejärel viiest matšist neljas nokaudiga võidud ning haaranud enda kätte seejuures Euroopa profipoksi meistritiitli.

Deontay Wilder või Bermane Stiverne?

Klitško pole hetkel ainus profipoksi üliraskekaalu maailmameister, sest WBC sarja kõrgeim au kuulub pärast Vitali Klitško eemaldumist Haitil sündinud Stiverne'ile, kes vabaks jäänud tiitlimatšis Chris Arreola nokauteeris. Siiski on raske uskuda, et 36-aastane Stiverne Klitško vastu midagi teha suudaks. Karjääri jooksul on võidetud 24 matšist 23 (21 nokauti), kuid seni pole ükski poksija, kes Klitškole pikkuses alla jääb (Vladimir Povetkin, Pulev, David Haye, Ruslan Tšagajev, Jean Marc Mormeck) kuidagi ukrainlasele probleeme suutnud tekitada.

Huvitavamaks kujuks nimetatutest võib tõenäoliselt pidada Wilderit. Üpris uskumatu profirekordiga - 32 nokauti 32 matšis, ükski matš pole kestnud üle nelja raundi - on oma headust lõpuks tõestanud ka endiste tuntud nimede vastu: briti meister Audley Harrison langes esimeses raundis, nii ka eksmaailmameister Siarhei Liahhovitš ning kogenud ameeriklane Malik Scott.

Wilder omab Klitško vastu erinevalt Stiverne'ist väikest eelist mõõtmetes, olles kaks sentimeetrit pikem.

Nüüd on vaid küsimus, kui kaua üritab WBC sari Klitškot nende tiitlist eemal hoida. Stiverne ja Wilder on juba matši osas kokkuleppele saanud, kuid kuupäeva veel paigas pole. Kui Wilder selle matši võidab, on ameeriklastel üle väga pika aja taaskord üliraskekaalu maailmameister ja see annaks suurepärase võimaluse USA-s poksi kuningkaal, mis Klitškode valitsemise ajal seal oma positsiooni kaotanud, taas ellu äratada.