Novosjolovi vehkles avaringis ungarlase Peter Somfaiga. Matši alustas kahekordne maailmameister Novosjolov küll kehvasti, jäädes kaotusseisu 3:5 ja 7:9, ent seejärel suutis end koguda ja kohtumise enda kasuks pöörata. Lõppseis 12:11 Novosjolovile.

Teises ringis sai Novosjolov juba veenva 15:9 võidu kanadalase Hugues Boisvert-Simard`i üle. 

Kaheksandikfinaalis pääses Novosjolov kiirelt prantslase Ronan Gustin'i vastu 5:3 ette, kuid paarikümne sekundi pärast olid tablool viiginumbrid. Matš jäi seisule 5:5 pikaks ajaks pidama ning kohtunikud määrasid passiivsuse eest ühe minuti, mille jooksul pidi võitja selguma. Kuna loosiõnne oli rohkem Gustin'il, kellele piisanuks edasipääsuks ka viigist, pidi Novosjolov rünnakule asuma. See aga ei õnnestunud ning matš lõppes Eesti vehkleja 6:11 kaotusega.

Amatöörvehkleja Elmar Azizov pidi avaringis tunnistama venelase Vadim Anohhini 15:11 paremust ja langes konkurentsist. Muide, seisul 6:14 tegi Azizov veel viietorkelise spurdi, kuid sellest enam ei piisanud.

Homme on võimalik kaasa elada Eesti epeemeeskonnale koosseisus Sten Priinits, Marno Allika, Sven Järve ja Elmar Azizov. 32 parema seas minnakse kokku Hispaaniaga. Matš algab kell 9:00 8. rajal.