Seetõttu on päevakorda kerkinud ka selle kirurgilise ravi võimalused, mida meditsiinilisest seisukohast üheselt käsitleda ei saa, kuna ühel juhul on tegemist haiguse või haigustega ning teisel puhul esteetilise probleemiga.

Patsientide jaoks see piir siiski nii selgelt välja ei joonistu, kuid dr Sven Troosti praktika tegeleb selle probleemi mõlema poolega.

Maovähendusoperatsioonide eesmärk on saavutada suure ülekaaluga patsientidel püsiv kaalulangusefekt. Kuna kaalu alanedes saab patsient terveks ka liigsest kehakaalust tingitud haigustest või riskist neisse haigestuda ning seeläbi tõuseb tema elukvaliteet, on tegemist meditsiiniliselt näidustatud operatsioonidega. Vastavalt kehtestatud reeglitele on selliste operatsioonide kandidaadid patsiendid, kelle kehamassiindeks on üle 40 või teatud kindlate haiguste esinemisel üle 35.

Maovähenduslõikuste peamisteks viisideks on mao vertikaalne resektsioon ehk Sleeve’i operatsioon ja maost möödajuhtiv ehk bypass-operatsioon. Neid operatsioone tehakse laparoskoopiliselt ning seetõttu suudavad patsiendid järgmisel päeval voodist tõusta ning kõndida vaatamata kirurgilises mõttes mahukatele operatsioonidele.

Kõht lamedaks

Esteetilise poole pealt häirib inimesi sagedamini piirkondlik rasva ebaproportsionaalne ladestumine ning lõtvunud kõhu eessein. Neist esimese puhul kasutatakse kehakuju korrigeerimiseks liposuktsiooni ehk rasvarakkude kirurgilist eemaldamist vastavast piirkonnast. Uusima põlvkonna Water-jet süsteem võimaldab saavutada ühtlasemat tulemust väiksema traumaga.

Sagedamini korrigeeritavad piirkonnad on kõht, puusad ja reie välisküljed. Tihti soovivad rasvaeemaldust aktiivsed tervisesportlased, kellel ei õnnestu vaatamata pingutustele mõnda kehapiirkonda soovitult vormida. Enamasti on need muidu treenitud kehaga mehed, kellel on rasv ladestunud liigselt kõhu külgedele.

Kõhuplastika peamised kandidaadid on patsiendid, kes on enamjaolt maovähendusoperatsiooni järel palju kaalust alla võtnud. Samuti sünnitanud naised, kelle kudede vähene elastsus on mõjunud kõhu eesseina välimusele. Tihti on sellisel juhul olnud tegemist mitmikrasedusega.

Selle operatsiooni käigus eemaldatakse allpool naba olev kõhunahk koos nahaaluskoega ning moodustatakse kõhu ülaosa nahast trimmis kõhusein, sealjuures paigutatakse ka naba ümber. Peaaegu alati pingutatakse operatsiooni käigus ka kõhu sirglihaseid.

Vaata lähemalt: www.troostkirurgia.ee

Tel: 507 7744

Dr Sven Troost opereerib erahaiglas Fertilitas.
Jaga
Kommentaarid