Kuulaja saab vastuse küsimusele, millist dopingut ei saa keelustada - teadmatus, lihtsameelsus, kannatamatus? Ülevaate saab dopingu kasutamisega kaasnevad ohtudest, nt suur maht, depressiivsus ja teised terviseriskid, sest keha treenitakse vääradel eesmärkidel. Käsitlemist leiavad  keelatud ained ning analüüsimist küsimus mis eesmärgil teeb harrastaja sporti?

Loeng toimub Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudis, Tondi 55, Tallinn. Kestab ca 1,5 h. Osavõtutasu 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas). Oma osalemissoovist anna palun teada: katrin.soidra-zujev@tlu.ee. Loeng toimub koostöös Eesti Spordimeditsiini klastri SportEST ja Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudiga loengusarjas TREENI TEADLIKULT. Lisainfo ja järgmised loengud: http://www.tlu.ee/harrastus 

Lektor Kristjan Port on Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudi direktor ja õppejõud. Tema uurimisvaldkonnad on seotud  spordibioloogiaga (-füsioloogia, -biokeemia). Teadustöö tähtsaim tulemus on krooniliste haigete koduse kaugmonitoorimise süsteemi väljaarendamine. Aastast 1991 on Kristjan Port ajakirja International Journal of Sports Medicine referent. Ta on Eesti Olümpiakomitee kutsekomisjoni juht ja Eesti Olümpiakadadeemia liige ning SA Eesti Antidopingu (EAD) nõukogu liige.

Sel aastal toimuvad TREENI TEADLIKULT sarjas veel järgmised loengud:
25.11 Jõutreeningud harrastajatele - jõutõstmise treener Margus Silbaum
02.12 Kehalise võimekuse ja terviseseisundi hindamise testid - TLÜ lektor Kirsti Pedak
09.12 Harrastussportlase toiduvalikud enne ja peale treeningut - toitumisnõustaja Siret Saarsalu
16.12 Milleks suusatehnika - kuidas kiiremini/paremini õppida ja omandada? - suusatreener Jaanus Teppan