26-aastane Eesti esireket oli üks neljast tennisistist, kellele omistati turniiri vabapääse. Loosiõnn talle aga ei naeratanud, sest Nieminen on kodus kõrgeima asetusega mängija. Muide, leedulane Richardas Berankis (ATP 95.) omab turniiril teist asetust.

Vasakukäeline Nieminen on jõudnud kolmel Suure slämmi turniiril veerandfinaali ning olnud maailma edetabelis 13. kohal (2006), ent tennisemaailma kõige kõrgemast tipust on tal alati natuke puudu jäänud.

33-aastase Niemineni nimel on sellest aastast üks omalaadne rekord - tema Miami turniiri avaringis 28 minutit ja 20 sekundit kestnud võidumäng Bernard Tomici üle on profitennise ajaloo kõige lühem mäng.

Esmakordselt omavahel vastamisi minevad Nieminen ja Zopp peavad avaringi matši suure tõenäosusega homme, sest tänases mänguplaanis kohtumist kirjas pole.

Eesti naistennisistidest pääses Helsingis põhiturniirile Valeria Gorlats, kes sai sarnaselt Zopile vabapääsme. Nii Julia Matojan, Birgit Burk kui Erika Hendsel võitsid küll kvalifikatsiooni avamängu, kuid kaotasid teise kohtumise ja põhiturniirile ei pääsenud.