Kolmest esialgsest põrujast kahel fikseeriti narkojoove ka kordustestiga. Põrujateks olid jalgrattur Sten Saarniits ning poksija Artur Zarva. Kergejõustiklasel narkojoovet ei tuvastatud.

Politsei tehtav kiirtest näitab inimese kokkupuudet narkootilise ainega ning see ei tõesta, et inimene ise oleks keelatud ainet tarvitanud. Kiirtesti alusel selgitakse välja isikud, keda on põhjust saata
ametlikku ekspertiisi. Ka varasemalt on ajateenistusse võetud noorsportlased kiirnarkotestis põrunud, kuid põhjalik narkotest on osutunud negatiivseks.

Eesti Olümpiakomitee spordidirektori Martti Raju sõnul on juhtum kahetsusväärne ja seab EOK Kaitseväe ees halba valgusesse. "Meie kinnitame need noorsportlased, kes peaks olema spordiroodu pääsemise väärilised ja Eesti spordis tulevikutegijad. Kindlasti peaks end halvasti tundma ka vastavate alaliitude inimesed, sest meie oleme omakorda nende valikut usaldanud. Selge on see, et EOK kahte narkojoobega vahele jäänud noorsportlast spordiroodus näha ei soovi ja nad peavad läbima tavalise kaitseväe teenistuse. Mis karistused neile politsei määrab, seda mina öelda ei oska," kommenteeris Raju.