Tarpištšev nimetas USA tennisetähti nende jõulise väljanägemise tõttu vendadeks 7. oktoobril Venemaa televisioonis, teatab lenta.ru. "Vaadake meie tennisiste - nad on elegantsed ja ilusad. Mul on suur austus Williamsite suhtes, kuid kui üks neist minust möödus, jäin mõneks sekundiks tema varju. Nad on füüsiliselt niivõrd võimsad. Kas te ei kardaks nende vastu mängida?" ütles Tarpištšev ja lisas, et peab Williamseid pigem vendadeks.

"Sellised kommentaarid on solvavad ja halvustavad ning sellistele väljaütlemistele pole kohta profitennises. Tarpištševi naisi solvavad märkused teevad tennisele suurt kahju ja nende sõnade eest tuleb määrata karistus," kommenteeris kanadalannast WTA juht Stacy Allaster.

Venemaa tennisejuhile määratud tegutsemiskeeld tähendab, et Tarpištšev ei või aasta jooksul olla tegev ühegi WTA turniiri juures.

Tarpištšev teatas WTA karistusest kuuldes, et maailma tennisejuhid ei saa naljast aru. "Nad tahavad, et ma vabandaksin seetõttu, et neil pole huumorimeelt," ütles Tarpištšev ja lisas: "Ma ei tahtnud kedagi solvata, eriti mitte sportlasi Serena ja Venus Williamsit, kes on äärmiselt kõrgel tasemel tennisistid. Mul on väga kahju, et minu repliik rebiti inglise keelde tõlkimisel kontekstist välja."

Skandaali on sekkunud ka Venemaa spordiminister Vitali Mutko, kes soovitas Tarpištševil WTA karistuse suhtes protesti esitada.