"Ma leian, et konverentsi kaheksa parema välja selgitamiseks pole vaja 82 mängu," lausus Nowitzki. "Selle saab ka kiiremini välja selgitada, aga mõistan, et asi on rahas - iga ärajäetud mäng tähendab rahalist puudujääki liigale, omanikele ja mängijatele. Ma ei usu, et selline ülesehitus lähiajal muutub."

NBA katsetas hooajaeelses kohtumises lühemat mänguaega. Kui tavaliselt kestab NBA kohtumine 48 minutit, siis nüüd prooviti 44-minutilist mängu. Kui otsus mänge nelja minuti võrra lühendada käiku läheb, lüheneks ajaliselt NBA põhihooaeg 82-lt mängult 75-le. Kuid see ei võtaks ära reisimisele kuluvat aega.

LeBron James'i sõnul pole küsimus üldse mängu pikkuses: "Minutid ei tähenda midagi. Võiksime ka 50-minutilisi kohtumisi pidada. Mängijad leiavad, et mänge on liiga palju. 82 on palju. Väjakul olles pole vahet, kas mängid 22 minutit või 40 minutit. Mängides saab keha igaljuhul tugeva koormuse."

12 korda NBA Tähtede mängul osalenud Nowitzki tõdes ka, et pole kunagi olnud kahe järjestikuse mängupäeva fänn: "Ma leian, et kunagi ei tohiks mängida kaks järjestikust päeva, mille vahel on veel lennureis. Meil on kohal maailma parimad ja me saame hakkama, kuid tihtipeale kannatab panus. Eelmisel aastal jõudsid meie juurde meeskonnad, kes olid viie päeva jooksul neli mängu mänginud, meie aga puhanud ja me lihtsalt hävitasime nad."