Lätlased esitasid eile Eesti korvpalliliidule nõudmiste paketi, kus kirjas, mis tingimustel meid EM-iks Riia alagruppi võetakse. Jüri Ratase sõnul ootavad lõunanaabrilt meilt muu hulgas suurt panust publiku kaasamisel, kuid täpset numbrit ei tahtnud ta veel eile avaldada. Šneps ütles selle aga täna Delfile välja.

"Kui me käed lööme, siis loodan, et kõik need, kes olid Saku suurhallis tunnistajateks esimesele EM-ile kvalifitseerumisele üle 14 aasta, ning rohkemgi. Omalt poolt teeme kõik, et EM-i külalised tunneksid end teretulnuna," ütles Šneps.

"Kui me koostööd teeme, on mõlema osapoole huvides kaasata nii palju kohalikke fänne kui võimalik. Eile arutasime, mida selleks saaks teha. Koostasime visiooni, mida Eesti korvpalliliit homme arutab."

Šneps märkis, et Eesti osalemine Riia alagrupis pole veel kindel ning kõik sõltub sellest, kas Eesti korvpalliliit suudab neile esitatud tingimusi täita. Lõpliku valiku peavad alagruppide korraldajad FIBA Euroopale teatavaks tegema hiljemalt 15. oktoobriks ehk homseks.

"Otsus pole veel tehtud. Oleme kohtunud ka Soome ja Leedu esindajatega ning kuulanud nende lähenemisi ja võimalusi ning võimalikke kohustusi. Eile arustasime samu teemasid eestlastega," rääkis Šneps.

2015. aasta EM-finaalturniir toimub 5.-20. septembrini lisaks Riiale veel Zagrebis, Montpellieris ja Berliinis.