Loeng sobib nii alustavale harrastussportlasele kui ka tõsisemalt jooksuga tegelejale, kes soovib soovitusi mitmekülgseks ja läbimõeldud treenimiseks.

Ahto Tatter on olnud jooksjana aastaid Eesti paremikus, võitnud hulgaliselt Eesti meistrivõistluste medaleid ning esindanud Eestit koondise tasemel, tänaseks aktiivne harrastussportlane. Treenerina on Ahto juhendanud paljukordset Eesti meistrit pikamaajooksus ja Eestit mitmel rahvusvahelisel võistlusel esindanud Taivo Püid. Hetkel on Tatter Sparta jooksugrupi peatreener ja juhendab nii harrastussportlasi kui ka Eesti paremikku kuuluvaid jooksjaid: Kaupo Sasmin, Anu Teppo ja Raido Mitt. Ahto omab EOK treeneri 5. kutsetaseme kutsenimetust ja on osalenud rohketel jooksualastel koolitustel, sh Inglismaal.

Loeng toimub 21. oktoobril kell 18 Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudis, Tondi 55, Tallinn. Loeng kestab ca 1,5 h. Osavõtutasu on vaid 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas). Oma osalemissoovist anna palun teada: katrin.soidra-zujev@tlu.ee.

Loeng toimub koostöös Eesti Spordimeditsiini klastri SportEST ja Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudiga loengusarjas TREENI TEADLIKULT. Lisainfo: http://www.tlu.ee/harrastus 

Järgmised teisipäevased loengud on aasta lõpuni on: 
28.10 Vigastustest ja ülekoormusest taastumine abivahenditega - füsioterapeut Lauri Rannama 
04.11 Töö tulemuslikkuse parandamine läbi õige tööasendi ja harjutuste - füsioterapeut Sirli Hinn
11.11 Treeninguid toetav harjutusvara talveks ja kevadhooaja ettevalmistuseks - füsioterapeut Katre Lust-Mardna 
18.11 Doping - milles probleem ja kuidas hoiduda? - TLÜ dotsent Kristjan Port 
25.11 Jõutreeningud harrastajatele - jõutõstmise treener Margus Silbaum 
02.12 Kehalise võimekuse ja terviseseisundi hindamise testid TLÜ lektor Kirsti Pedak 
09.12 Harrastussportlase toiduvalikud enne ja peale treeningut - toitumisnõustaja Siret Saarsalu
16.12 Milleks suusatehnika - kuidas kiiremini/paremini õppida ja omandada? - suusatreener Jaanus Teppan