28-aastane Renaud Lavillenie püstitas tänavu 15. veebruaril teivashüppes maailmarekordi - 6.16. Auhinda vastu võttes ütles prantslane, et tema jaoks on tegemist täiesti unustamatu aastaga ning avaldas lootust, et järgmine aasta tuleb veelgi parem.

Hollandlanna Dafne Schippers üllatas peaaegu kõiki, kui otsustas seitsmevõistluse asemel Zürichi EM-il keskenduda hoopis sprindidistantsidele - 100m ja 200m. 22-aastane Schippers triumfeeris Zürichis mõlemal alal ning jooksis 200m ka Hollandi rekordi. Schippers peaks olema ka Eesti kergejõustikupublikule hästi tuttav, kuna võitis 2011. aastal Tallinnas toimunud Euroopa juunioride meistrivõistlustel 6153 punktiga seitsmevõistluses kulla.

Adam Gemili, kes võitis Euroopa tõusva tähe auhinna, lahkus Zürichist kaelas samuti kaks kuldmedalit. Gemili oli võidukas nii 200m jooksus kui ka 4x100m Suurbritannia meeskonnas. Naistest võttis tõusva tähe auhinna kõrgushüppaja Maria Kutšina, kes võitis Zürichi EM-il hõbemedali, kulla maailma sisemeistrivõistlustel ning võttis üldvõidu ka Teemantliiga sarjas.

21-aastased Gemili ja Kutšina võistlevad suure tõenäosusega järgmisel suvel (9.-12.07.2015) Tallinnas toimuvatel Euroopa U23 meistrivõistlustel.

Euroopa aasta parimad selgitati välja hääletamise teel fännide, ajakirjanike, Euroopa Kergejõustikuliidu liikmesorganisatsioonide ning ekspertide kolleegiumi poolt, kusjuures iga grupi häälte osatähtsus moodustas veerandi lõpptulemusest.