Kaitseväe spordirühmas aega teenival Levadia äärekaitsjal oli tuli takus, sest väeosas tuli tagasi olla kell 23. "Pean kell 11 kohal olema, kell 6 on äratus," sõnas ta.

A-koondise kogemusi oli Pikal enne eilset vaid viie minuti jagu sõprusmängust Tadžikistaniga. Nüüd tuli tal aga maailmaklassi koondise vastu madistada kõik 90 minutit.

"Mäng oli raske, kuna kaitseväes pole saanud stabiilselt trenni teha. Inglismaa ei ole mingi Tadžikistan," ütles Pikk, keda kutsuti koondisse Taijo Teniste asendajaks juba mänguks Leeduga. "Levadiast helistati ja öeldi, et sind tahetakse Leedu mänguks koondisse. Aga kaitseväes saadi sellest teada liiga hilja."

Reedeks saadi aga paberid korda ning kaitseväe juhi isiklikul loal liitus Pikk Inglismaa mänguks koondisega. Järgmine linnaluba tuleb reamees Pikal küsida laupäevaks, kui Levadia kohtub tähtsas mängus Floraga. Mees loodab, et ta lastakse enne seda ka mõneks trenniks välja.

"Pean rääkima, et saaks edaspidi tihedamini trennis käia, sest meid ootab mäng kulla peale," sõnas Pikk, kes pääses tänu kaitseväe kohustuste täitmisele hetkega Briti suurte meediaväljaannete veergudele.

Ajaleht Daily Maili lugu Pikast on inglased sotsiaalmeedias jaganud üle 3000 korra. Artiklis seisavad värvikad read: "Eesti kaitsja Artur Pikk ei saanud oma esimest täismängu koondise eest Tallinna ööklubides šampanjaga tähistada. 21-aastasel vasakkaitsjal, kes pidi takistama Jordan Hendersoni ja Calum Chambersit, polnud aega pikalt mõtiskleda, sest pidi südaööks tagasi kasarmus olema."

Daily Telegraph lisab: "Ilmselt tuletab kuri kiilakas mees talle hommikul meelde, et kuigi ta kohtus just Calum Chambersiga, on ta siiski üks kätekõverdusi tegema pidav hale tõuk (Briti sõjaväesläng sõjaväelase kohta - toim)."

Loe Pikast lugu Daily Mailis ja Telegraphis.